Profielfoto van Het Kabinet Wonen
Het Kabinet Wonen
Rumpsterweg 1-5, 3981 AK Bunnik
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
10:00 - 17:30
woensdag
10:00 - 17:30
donderdag
10:00 - 17:30
vrijdag
10:00 - 17:30
zaterdag
10:00 - 17:30
zondag
12:00 - 17:30

Japandi

Een sfeervolle mix van Scandinavisch design en Japans minimalisme

Japandi, omarm de stilte!

We kunnen dan wel niet ver op reis, dat betekent niet dat we invloeden van ver kunnen gebruiken voor ons interieur! Wij zijn in onze fantasie afgereisd naar Japan ter inspiratie voor onze fotoreportage.

De minimalistische architectuur van de locatie met elementen als de binnentuin, waar een grote olijfboom als een sculptuur nonchalant staat te pronken, doet al een beetje Japans aan! Voor de styling gebruikten we een natuurlijk palet, bestaande uit veel houttinten, wit, zwart, grijs en beige. Om het wat spannender te maken hebben we een accent van terra-roze toegevoegd, een kleur die veel wordt gebruikt in Japanse illustraties.

Het geheel is luchtig, voelt warm en heel natuurlijk. We wilden de ruimte logisch invullen, alsof het er altijd heeft gestaan. Een daybed kon niet ontbreken, we hebben een prachtig exemplaar van bamboe gebruikt. De kast met bamboedeuren roept een beeld op van ruimtes met semi-transparante wanden zoals je dat veel in Japanse interieurs ziet toegepast.

Door meubels en accessoires toe te voegen, waarbij het accent ligt op natuurlijk en functioneel vloeit alles moeiteloos in elkaar. Ook mooie materiaalcontrasten zoals het tafelblad van keramiek met subtiele vloeiende aardetinten en het gebruikte leer van de stoelen en eetkamerbankje.Het resultaat is dan ook een mooie mix van functioneel Scandinavisch design en Japans minimalisme. In dit huis wordt de stilte omarmd!