Foto: 2019/Droominterieur-tips.jpg

In 3 stappen verander je een saaie woning in een droomhuis!

Grote kans dat je de laatste tijd wat te weinig aandacht besteed hebt aan je huis.

Guido van Loon

Iedereen is druk en met de zomervakantie in het verschiet, is het niet altijd even gemakkelijk om een planning op te stellen. Ben jij een van de mensen die nu ineens inziet dat de inrichting van de woning al een paar maanden (of zelfs jaren) stilstaat? Geen zorgen, in 3 eenvoudige stappen zorg jij ervoor dat je weer thuis kunt komen in je eigen droomhuis. En dit alles kun je makkelijk binnen één dag regelen!

Stap 1: haal alles uit de kamers die je wilt doen

Bepaal van tevoren welke vertrekken je aan wilt pakken. De meest logische keuzes zijn uiteraard de woonkamer en keuken. Hoewel je waarschijnlijk de meeste tijd in de slaapkamer doorbrengt, heb je daar toch vaak je ogen dicht immers. Tenzij je juist wat meer actie tussen de lakens wilt: dan is het opnieuw inrichten van je slaapkamer juist een geweldig idee!
Begin door de vertrekken eerst helemaal leeg te maken. Opnieuw inrichten of mogelijkheden zien is namelijk erg lastig wanneer je met volle ruimtes werkt. Bekijk hoe het licht in de kamers valt en wat je hiermee kunt doen.

Tip: nu alles leeg is, is het véél makkelijker om even een pot verf door de kamer te gooien. Al ben je dan natuurlijk niet binnen een dag klaar met de aanpak. Ga je aan de slag met verf, let dan goed op de verhouding tussen lichte en donkere kleuren, zeker met het oog op de meubels die je hebt. Ook is het verstandig om rekening met lichtinval te houden. Natuurlijk licht op een lichte muur zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt. Daarnaast wordt het licht vaak weerkaatst door lichte kleuren. Op die manier kun je nog meer spelen met de ruimte die je hebt.

Stap 2: bepaal wat je houdt en weggooit

Opnieuw inrichten kan met bestaande meubels, maar het wordt een stuk leuker wanneer je eens gaat kijken naar nieuwe mogelijkheden. Met kortingscodes kun je vaak leuke bankstellen, stoelen en andere accessoires aanschaffen tegen lage prijzen.

Heb je meubels of accessoires die nog in prima staat zijn, maar wil je hier toch vanaf? Kijk dan eens of je deze kunt verkopen, bijvoorbeeld op Facebookgroepen of Marktplaats.

Stap 3: oordeel pas na een week of langer

Heb je alles opnieuw ingedeeld en heb je zo je twijfels over bepaalde elementen? Of is je man bijzonder kritisch over de locatie van het nieuwe bankstel? Ga niet direct lopen trekken in de inrichting! Mensen hebben nu eenmaal wat tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving of indeling. Wacht daarom minstens een week totdat je de tijd neemt om veranderingen te doen!

Reacties