Geen ruimte voor een thuiskantoor? Pimp je berging of zolder!

Zo maak je van iedere kamer een ideaal thuiskantoor: De (Eigen-)Bazen Gids

21 September 2018

Bij het nieuwe werken zit je niet langer op kantoor van negen tot vijf. Integendeel, jij werkt op een zelfgekozen locatie: in de trein, in een koffiezaak of gewoon thuis.

Dat scheelt een heleboel reistijd, heeft een positieve invloed op het aantal files en is bovendien goed voor het milieu.

Tijd dus om een fatsoenlijk thuiskantoor in te richten. Onze (eigen-)bazen gids kan je daar bij helpen!
De (Eigen-)Bazen Gids: waar moet je aan denken bij je thuiskantoor?
In dit stappenplan voor je eigen thuiskantoor, komen allerlei vragen aan bod die je jezelf moet stellen voor - en tijdens - het inrichten van je thuiskantoor. Zoals:

  • Hoe kies je de juiste ruimte / kamer ?
  • Wat zijn geschikte kleuren?
  • Voor welk meubilair moet je gaan?
  • Wat nou als je geen kamer meer over hebt
  • Ja, wat als je geen kamer over hebt?

  • Richt een hoek van je kamer in als werkplek. Lisa Kanarek, thuiskantoor expert, raadt hierbij aan om te kiezen voor een kamer die je weinig gebruikt. In ieder geval moet je ervoor zorgen dat de werkplek afgezonderd is van je leefruimte, zodat je makkelijker in de "workvibe" komt.
  • Wat je ook doet: kies niet voor je slaapkamer. Door te werken in je slaapkamer verklein je namelijk de mentale associatie tussen je slaapkamer en slapen. Tenzij je dus je hersenen actief wilt trainen op het niet tot rust kunnen komen in de slaapkamer: liever de keukentafel dan een bureau in je slaapkamer
  • Omdat we het bij Inbox zonde vonden dat er zoveel (leef-)ruimte wordt gebruikt voor het stallen van spullen die (bijna) nooit worden gebruikt, ontwikkelden we SmartStorage. Sla de spullen uit je rommelkamer, berging of zolder op met deze bewaar-app voor spullen. Die vierkante meters van je woning kun je beter gebruiken voor een thuiskantoor waar je wel dagelijks gebruik van maakt.

Zelf heb ik van onze berging een knus "schrijfhol" gemaakt, waar ik in mijn vrije tijd werk aan het literaire meesterwerk dat mijn schrijverscarrière moet lanceren. Toegegeven: mensen kijken me nog wel eens vreemd aan als ik vertel dat ik regelmatig met mijn thermoskan koffie en laptop naar de berging tijg. Maar voor mijn productiviteit heeft het wonderen gedaan.

Reacties