Foto: 2021/woonkamer-industriele-look.jpg

Geef je woonkamer een industrieel uiterlijk met deze 5 tips!

Je woonkamer industrieel inrichten? Dan mogen robuuste en natuurlijke materialen niet ontbreken.

Materialen met grove texturen en aardetinten passen perfect bij een industrieel interieur. Een industriële inrichtingen is ongekend populair op dit moment en is bovendien ook nog eens erg goed te combineren met andere woonstijlen. Maar hoe creëer je een industriële woonkamer? In dit artikel geven we vijf tips om een interieur te creëren die ruw en stijlvol tegelijkertijd is.

Tip 1. Industriële muren

Een belangrijk onderdeel om een woonkamer met industrieel uiterlijk te creëren zijn natuurlijk de muren. Bij deze woonstijl wordt er vaak gekozen voor één bakstenen muur als eyecatcher of muren met een betonnen look. Heb je een stenen muur in je woonkamer? Dan is het eenvoudig om je woonkamer industrieel in te richten. Beschikt je niet over een robuuste muur in huis? Dan kan je ervoor kiezen om een bakstenen muur te plaatsen of steenstrips op de bestaande muur te laten plaatsen. Ook een bakstenen print behang kan een goede optie zijn.

Tip 2. Industriële kasten

Voor een stoere en robuuste uitstraling mogen industriële kasten natuurlijk niet ontbreken aan je woonkamer. Ook is een TV meubel met industrieel design een absolute must. Zo’n kast of TV meubel biedt niet alleen extra opbergruimte in je woonkamer, maar ziet ook een erg leuk uit.

Tip 3. Robuuste materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen met een ruwe uitstraling bepaald mede de sfeer in je woonkamer. In een industrieel interieur worden vaak materialen zoals staal, metaal, leer en hout gebruikt. Deze zorgen voor een stijlvolle én robuuste uitstraling.

Tip 4. Industriële lampen

Een zeer belangrijke factor bij het creëren van een bepaalde sfeer in je woonkamer is de verlichting. Voor een industriële woonkamer zijn lampen met een industrieel design absoluut een must. Industriële lampen zijn vaak gemaakt van metaal, staal of hout. Dit zorgt ervoor dat de lampen lijken op de authentieke fabriekslampen waarop de industriële woonstijl is gebaseerd. Industriële lampen of andere meubels kopen? Bij Industrieelinhuis.nl hebben ze een breed aanbod industriële meubels.

Tip 5. Industriële accessoires

Heb je het grootste deel van bovenstaande tips toegepast in je woonkamer? Dan is je industriële woonkamer bijna compleet. Het enige dat nog ontbreekt is industriële accessoires voor de finishing touch. Met de juiste accessoires voeg je extra sfeer toe aan je woonkamer.

Reacties