Foto: 2022/Denk-aan-deze-trends-bij-je-zoektocht-naar-nieuwe-meubels.jpg

Denk aan deze trends bij je zoektocht naar nieuwe meubels

Je gaat je interieur aanpakken? Bijvoorbeeld omdat je huidige meubels beu bent? Dan zijn deze trends een mooi beginpunt van je zoektocht.

Guido van Loon 24 Mei 2022

In de meubelwereld kun je eigenlijk nooit zeggen dat het saai is, er zijn altijd wel trends of ontwikkelingen waar te nemen. Dat maakt het ook leuk je hier eens in te verdiepen. Je interieur krijgt zo weer een boost en past gelijk weer bij de stijl die jij mooi vindt. Wij lichten er een paar meubeltrends van nu voor je uit.

Hout

Het gebruik van hout zien we steeds vaker terugkomen, dit lijkt echt een blijvertje. En dan met name de wat lichtere houtsoorten. Het voordeel hiervan is dat dit in vrijwel iedere ruimte geschikt is. Niet gek overigens dat de lichte soorten populair zijn, het matcht namelijk prima met veel toegepaste stijlen als de industriële of Scandinavische stijl. Een goede combinatie met de natuurlijke invloeden die hierbij vaak gebruikt worden.

Opladers in je meubel

Helemaal van nu zijn de meubels waar een draadloze oplader in verwerkt zit. Ideaal natuurlijk, want zo hoef je je mobiele telefoon nooit meer aan de andere kant van de kamer bij een stopcontact te leggen. Doordat er in je nieuwe meubel een draadloze oplader verwerkt zit, leg je je telefoon hier simpelweg op en hij laadt op. Handig voor in je slaapkamer maar bijvoorbeeld ook je bank.

Modulaire bank

Makkelijk en trending: de modulaire bank. Dit zitmeubel brengt veel voordelen met zich mee. Met modulair bedoelen we opgebouwd uit losse elementen zodat je je bank zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt. Hiermee benut je dus eenvoudig de ruimte die jij wilt. En richt je woonkamer anders in dan pas je heel gemakkelijk je bank hier op aan. Zo ga je heel snel een tweezitter naar een luxe 3-zitsbank of omgekeerd.

Vintage

Wat populair is en blijft, zijn de vintage meubels. Je ziet hier steeds meer keuze in terugkomen. Je bent misschien geneigd te denken aan ouderwets, getinte meubels maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. We zien tegenwoordig vintage meubels in de meest uiteenlopende kleuren. Dit blijft nog wel even hip verwachten we.

 

Voor welke van deze meubeltrends ga jij?

Reacties