Daarom kies je een zwenkwiel

Met een zwenkwiel hoef je een meubel als een tafel of stoel nooit meer te tillen, je duwt ze eenvoudig op zij. Bovendien krijg je geen krassen op je vloer!

12 December 2019

Zwenkwielen zorgen er dus voor dat je meubels en vloer (maar ook je wanden) goed beschermd blijven, en je hoeft nooit meer te tillen. Het mooie is dat je ook nog eens enorm veel keuze hebt in zwenkwielen. Zo kun je ze helemaal aanpassen aan jouw interieurstijl of meubel. De ruime keuze maakt het ook gelijk wat ingewikkelder, want welk zwenkwiel moet je kiezen. Wij helpen je hier op weg.

Wat is een zwenkwiel?

Bij een zwenkwiel kan het wiel 360 graden horizontaal draaien om een vaste bevestiging heen. Er zijn, zoals gezegd, vele typen zwenkwielen. Zo heb je een zwenkwiel met een optie in een vaste richting of rem. Qua materiaal zijn ze verkrijgbaar in rvs, kunststof of gegalvaniseerd.

Bokwiel of zwenkwiel

Zwenkwielen worden vaak verward met bokwielen, toch zijn er verschillen tussen deze twee. Waar een zwenkwiel dus 360 graden rondom het wiel kan draaien, zwenkt een bokwiel juist niet. Je kunt het alleen vooruit en achteruit rijden. Het is wel eenzelfde soort wiel, het kan dan ook met elkaar gebruikt worden. Een bokwiel kan op lange, rechte stukken makkelijker rechtdoor gereden worden. Denk bijvoorbeeld aan een boodschappenkarretje. Wanneer deze vol zit is het lastiger om rechtdoor te rijden. Dit heb je bij een bokwiel veel minder. Daarnaast zijn bokwielen vaak goedkoper.

Voor welk meubel?

Welk wiel je voor welk meubel kiest, hangt af van het type meubel. Bijvoorbeeld eetkamerstoelen hebben weer andere wielen nodig dan salontafels of kasten.

Soorten zwenkwielen

Er zijn vele soorten wielen:
- Zwenkwielen
- Zwenkwielen met rem
- Stoelwielen
- Zwenkwieltjes
- Meubelwielen
- Zwaarlastwielen
- Bokwielen
- Parketwielen
- Zwenkwielen met luchtbanden
- Transportwielen
- Bureaustoel wielen
- Industriële wielen

Benieuwd naar de mogelijkheden met wielen voor jouw meubel? Bekijk hier meer zwenkwielen

Reacties