5 redenen om (meer) zwart toe te voegen aan je interieur

Wil je je interieur een frisse look geven, maar weet je niet waar te beginnen en heb je kleurkeuzestress? Niet nodig! Met zwart zit je namelijk altijd goed.

Guido van Loon 04 Mei 2021

Waarom wij fan zijn van zwart? We zetten alle voordelen en redenen voor je op een rijtje!

1. Past overal bij

Allereerst is zwart, net als wit, een van de meest veelzijdige kleuren. Het maakt niet uit wat voor hoofdaccenten je in huis hebt, zwart past er simpelweg altijd bij.

2. Tijdloos

Daarnaast is zwart ook hartstikke tijdloos. Waar je bij uitgesproken kleuren zoals bordeauxrood, okergeel of lichtblauw waarschijnlijk na een aantal jaren wel uitgekeken raakt op de kleur, zal dat bij zwart waarschijnlijk niet snel gebeuren. Zwart raakt simpelweg nooit uit! Uiteraard kan je op den duur wel tot de conclusie komen dat het allemaal wel wat kleurrijker of uitgesprokener mag, maar dan nog kan zwart altijd een mooie basis vormen die andere, nieuwe kleuraccenten juist zal versterken.

3. Stijlvol

Ook krijgt je interieur een ontzettend stijlvolle sfeer wanneer je zwart toevoegt, op wat voor manier dan ook. Of je nu voor groots gaat en bijvoorbeeld kiest voor een zwarte wand, een zwarte vloer of wellicht zwarte balken aan je plafond… of wat subtieler in kleinere details zoals deurgrepen, kranen, of kleine accessoires zoals kandelaren en fotolijstjes. Ook zwarte details in meubels doen het altijd goed. Denk aan een houten tafel met zwarte stalen poten, of een zwarte salontafel. Onze favoriet van het moment? Deze zwarte ronde salontafel met glas!

4. Stoere touch

Zelfs wanneer je een oudroze muur, een fluweelroze poef of een roze tegelwand in de keuken hebt kan je interieur alsnog stoer zijn wanneer je het combineert met zwarte accenten. Wat voor kleurenpallet je ook in huis hebt, door zwart toe te voegen kun je altijd weer de balans vinden, zodat iedereen in huis blij is.

5. Zorgt voor warmte

Lichte kleuren zorgen voor een fris interieur, wat natuurlijk heel fijn kan zijn. Tegelijkertijd moet je hier wel mee oppassen dat het niet te koel en kil overkomt. Donkere kleuren zorgen echter juist voor meer warmte in huis, wat vooral in de winter extra fijn is!

Reacties