Foto: 5-interieurtrends-die-tegen-2022-zullen-verdwijnen

5 interieurtrends die tegen 2022 zullen verdwijnen

Plattegronden met open vloeren waren ooit enorm populair in de wereld van interieurontwerp.

Guido van Loon

Zac Houghton, een bouwexpert en de CEO van het huisverbeteringsbedrijf Loftera, vertelt dat de trend mogelijk afzwakt.

"Veel mensen hebben tijdens de pandemie op de harde manier geleerd dat je keuken, kantoor aan huis, eetkamer, grote kamer en woonkamer misschien niet allemaal hetzelfde zouden moeten zijn", zei hij. "Uiteindelijk leidt gebrek aan privacy tot een gebrek aan functionaliteit."

(Kleine) Multifunctionele Ruimtes

De afgelopen jaren moesten we onze kamers veranderen om er een kantoor aan huis of een studeer-/lesruimte voor de kinderen aan toe te voegen. Ik verwacht dat thuiswerken een vaste waarde in ons leven zal blijven. Maar dit is niet de enige reden om meer multifunctionele ruimtes te creëren.

We herdenken de manier waarop we leven. Het gaat er minder om hoe wij vinden dat bepaalde kamers eruit moeten zien. En meer over hoe we ons thuis voelen en hoe we het meest comfortabele huis kunnen creëren dat past bij uw persoonlijke behoefte. Met meer eenpersoonshuishoudens dan ooit zien we ook meer mensen in kleinere ruimtes wonen. En ook dit is een bewuste keuze. We denken meer aan het milieu en klein wonen betekent vaak ook duurzamer leven.

In een kleine woning moet je multifunctioneel denken. Opslag moet worden gevonden in ongebruikelijke ruimtes, meubels moeten dubbel werk zijn en er worden meer bewuste beslissingen genomen over wat te kopen voor je huis, zoals een mobiele airco kopen.

Duurzaamheid in huis

Duurzaamheid is een interieurtrend die we al een paar jaar zien. En in 2022 blijft deze behoefte aan meer duurzaamheid in onze woningen bestaan.

Upcycling

Upcycling houdt in dat je ongewenste stukjes en afvalmateriaal weghaalt en hier een nieuw product van maakt. Met het oog op duurzaamheid is upcycling een interieurtrend waar we allemaal achter kunnen staan.

Vintage en antieke meubels en decoratie

Verwacht meer vintage en antieke meubels en decoraties in de woningtrends voor 2022. Vintage winkelen is een geweldige manier om een duurzamer huis te creëren. Bovendien voegen vintage en antieke meubels veel karakter toe aan je interieur. 

Natuurlijke materialen

Een van de overkoepelende thema's in de interieurtrends voor 2022 is de natuur. Dat zie je terug in de kleurentrends van 2022 en ook in de manier waarop we onze huizen inrichten (o.a. met planten). Meubels en decor in natuurlijke materialen is een gemakkelijke manier om een ??natuurlijke uitstraling in uw huis te creëren. Zorg ervoor dat u items kiest waarvan de materialen ethisch zijn geproduceerd.

Statement lampen

De lamp staat in 2022 in onze woonkamers in de schijnwerpers. Lampen zijn niet alleen bedoeld om je huis te verlichten, maar ze zijn ook een statement op zichzelf. De lamp is nu een artistiek object en je kunt lampen in unieke en sculpturale vormen verwachten. Veel webshops bieden al lampen aan maar door je SEO te verbeteren kun je nog boven de grote lampen aanbieders uitstijgen.

Biofiel ontwerp

Biofilie is het menselijk verlangen om contact te maken met de natuur. En dat verwacht ik ook terug te zien in de interieurtrends voor 2022. Deze verbinding met de natuur kan op meerdere manieren tot stand komen.

Planten

De gemakkelijkste manier om de natuur naar binnen te halen, is door planten in huis te plaatsen. Er zijn veel boeken die je helpen een kamerplanten oase te creëren.

 

Reacties