Foto: Kick_Wonen_nl

Deze nieuwe interieur trends mag je niet missen

Wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt horen hier altijd nieuwe trends bij.

Danny 24 Februari 2023

Dit geldt niet alleen voor alles op het gebied van mode maar ook in de interieurbranche zie je per seizoen een aantal opvallende trends. Ben jij toe aan een nieuw interieur of gewoon benieuwd naar alle nieuwe trends op het gebied van interieur, hieronder lees jij de belangrijkste woontrends die je zeker niet mag missen.

Het gebruik van natuurlijke materialen

De meeste mensen willen graag rust in huis vinden en dit kun je bereiken door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Door meubels en accessoires te kiezen gemaakt van natuurlijke materialen gaan we ‘back to nature’. Niet alleen qua materiaalgebruik, ook de kleuren die je veelal ziet zijn gebaseerd op de natuur en denk dan vooral aan kleuren zoals terracotta, groen, bruin en beige.

Opvallende meubels en stoffen

Wil je geen standaard interieur kies dan voor opvallende items in huis. Zorg ervoor dat je een eyecatcher hebt om je interieur een boost te geven. Zet bijvoorbeeld mooie designstoelen bij je eettafel in combinatie met een prachtige hanglamp voor een unieke sfeer in huis. Ook zie je nu heel veel opvallende stoffen zoals boucle, kies bijvoorbeeld voor boucle stoelen in je interieur als je een keer totaal iets anders wilt.

Kies voor duurzaamheid

Ook in je interieur kun je bewustere keuzes maken door te gaan voor meubelen en accessoires die duurzaam zijn. Dit is zeker een belangrijke trend die je op veel gebieden steeds meer gaat zien. Kies bijvoorbeeld voor tweedehandse items, knap ze op of ga op zoek naar een vintage parel.

Ronde en organische vormen voor een speels effect

Vergeet rechte lijnen en hoeken, kies voor ronde en organische vormen in je interieur. Je ziet deze trend heel duidelijk terugkomen in meubels en accessoires. Ook kun je ervoor kiezen om ronde en organische vormen terug te laten komen in kunst aan de muur of bijvoorbeeld een muurschildering. Door deze trend in huis te halen creëer je een luchtige en moderne sfeer.

Retro stijl maakt comeback

We gaan back to the 70’s, de retro stijl is weer terug van weggeweest en is zeker een trend op dit moment. Denk bij deze trend aan een uitgesproken interieur met opvallende kleuren zoals oranje, groen en paars. Maar ook zie je veel behang en stoffen met drukke prints voor een retro gevoel. Qua materiaal zie je vooral hoogpolig tapijt en stoffen zoals boucle. Wil je niet een heel druk interieur maar hou je wel van retro, kies dan een aantal items uit in deze stijl en combineer dit met een rustige basis.

Dit zijn de meest opvallende interieur trends van dit moment en je kunt wel stellen dat ze allesbehalve saai zijn. Of je nu gaat voor een interieur met natuurlijke items of opvallende meubels, je interieur zal met deze trends geen saaie bedoening worden.

Reacties
Anderen bekeken ook