Met NunnaUuni uw energierekening verlagen

NunnaUuni - de specialist in warmteopslagkachels

Een sfeervol element of een extra warmtebron, het NunnaUuni-assortiment biedt u de perfecte oplossing
Het assortiment van NunnaUuni heeft een kachel voor elke ruimte en behoefte: een sfeervol element of een snelle bron van warmte tegen de wand, in een hoek of als ruimteverdeler.

Meer dan 100 jaar ervaring met kachels
Het gilde van de meester kachelbouwers woonde in Nunnanlahti, Finland, in de 19de eeuw. Zodra een geschikte steenertslaag was gevonden en ontgonnen, werd de steen gezaagd – loodrecht op de foliëring voor de binnenste kachelstenen en parallel aan de foliëring voor de oppervlaktestenen.

Afhankelijk van hun snijdingsvlak werden de stenen gebruikt om verschillende richtingen van warmteoverdracht in de afgewerkte speksteenkachel te bereiken. Deze speksteenkachels waren beroemd om hun uitstekende thermische kenmerken, en de beste van hen voor de sterke, lichtbruine, stabiele laag, die na intensief gebruik werd gevormd op de oppervlakken van de verbrandingskamer.

Kachelbouwers begonnen hun werk met het selecteren van een vuurvast speksteentype voor de verbrandingskamer. Hun reputatie als kachelbouwer was hiervan afhankelijk, zowel in hun eigen als in de omliggende dorpen. Een verbrandingskamer die tientallen jaren meeging, de goede bakeigenschappen van de bakoven en de warmteafgifte van de kachel zorgden ervoor dat de kachelbouwer zijn gezin gemakkelijk en goed kon blijven onderhouden.

Het selecteren van het juiste type speksteen vereist een hoge mate van deskundigheid: om deze reden identificeren we het type speksteen al in de mijn, voordat het wordt ontgonnen. Elke door ons geproduceerde kachel wordt vervaardigd met aanzienlijke professionele trots. Om dat te bewijzen, leveren wij als NunnaUuni vijf jaar garantie op de onderdelen uit speksteen en op de thermische eigenschappen van al onze producten.

Vandaag de dag is NunnaUuni Oy de enige fabrikant van compleet uit speksteen vervaardigde warmteopslagkachels in Finland. De verbrandingskamer en de interne structuur in al onze warmteopslagkachels zijn gemaakt van het in onze eigen ertslaag gevonden speksteentype, dat we Mammutti-speksteen noemen.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.haardenimport.nl.