Foto: brick-wall-g1c590ba5b_1280

Leuke manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven

De woonkamer is het sociale epicentrum van het huis. Hier komen jij en het gezin samen om films te kijken, spelletjes te spelen en speciale gasten te ontvangen.

Jaron 22 November 2022

Als je het gevoel hebt dat je huidige woonruimte toe is aan een opknapbeurt, maar je weet niet precies hoe je hem weer tot leven kunt brengen, maak je dan geen zorgen! We hebben een aantal leuke ideeën over hoe je zonder al te veel te besteden de look en feel van je kamer helemaal kan veranderen. Dus lees vooral verder als jij je kamer ook een make-over wil geven.

Verfris je meubels

De woonkamer is de eerste plaats die mensen zien als ze je huis binnenkomen, dus is het logisch dat het een kamer moet zijn die indruk maakt. De beste manier om dit te doen is door je meubels op te frissen of te vervangen. Dit betekent dat je versleten stukken vervangt door frisse nieuwe, maar je kan ze ook een nieuwe look geven. Een bank of stoel die meer dan een paar jaar oud is, kan er erg armoedig uitzien, zelfs als hij van goede kwaliteit was toen hij werd gekocht, je kan deze dus vervangen, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een nieuwe bankhoes die de bank een nieuwe look geeft. Zo is de look van je kamer binnen de kortste keren weer gloednieuw en kan je makkelijk kleur toevoegen..

Voeg wat kleur toe

Kleur toevoegen aan een kamer is een geweldige manier om deze op te frissen en te verjongen. Als je kleur toevoegt, fleur je de ruimte op en voelt deze gezelliger en energieker aan. Het geeft de kamer ook een compleet nieuwe uitstraling. Je kan natuurlijk door gebruik van bankhoezen meer kleur toevoegen, maar een andere manier om kleur toe te voegen aan je woonkamer is door een interessant kunstwerk of een kleurrijk tapijt toe te voegen. Voeg een opvallend kunstwerk toe aan je muur. Dit kan van alles zijn, van een ingelijste foto tot een schilderij, of zelfs een grote poster. Als je liever niet zo'n groot iets aan je muur wil, probeer dan behang te gebruiken om een opvallend statement te maken op een accentmuur. Gebruik een van deze manieren om meer kleur toe te voegen aan je kamer, zo wordt het niet alleen fris en vrolijk, maar zo heb je ook een compleet nieuwe look voor je woonkamer. 

Reacties