Squid, de innovatieve oplossing in raambekleding

Alle licht, sfeer en privacy in je interieur, maar geen gedoe met installatie

01 Oktober 2018

Voor mensen die het klassieke voilegordijn in hun huis of kantoor beu zijn, maar wel hun privacy willen beschermen, het kantoor willen verkoelen of de laatste trend in raamdecoratie willen volgen, is er nu Squid. Squid is een merk van het gerenommeerde textielbedrijf Lampe Textiles NV. Dit gepatenteerde product is de allereerste transparante stof die ook als zelfklevend gordijn kan worden gebruikt. Het beschermt de privacy en biedt verkoeling op warme zomerdagen. Squid zorgt voor een discrete sfeer en is minimalistisch van ontwerp, veel stijlvoller dan raamfolie of voilegordijnen en uiterst efficiënt. Het is een nieuwe manier om ramen telkens opnieuw makkelijk en modieus te bekleden. Kortom: een revolutionair ontwerp van topkwaliteit!

De privacy van een gordijn zonder het gordijn

De zachte, transparante geweven stof maakt het mogelijk om overdag naar buiten te kijken, maar belemmert de inkijk naar binnen. Het effect van Squid is het best te vergelijken met het klassieke voilegordijn: passanten kunnen overdag niet binnengluren, maar bewoners kunnen wel zien wat er zich buiten afspeelt. Squid laat ook al het natuurlijke daglicht door zodat de ruimte verlicht blijft. En zo blijven de look, het uitzicht en de privacy behouden.

Een koelere omgeving zonder gedoe met airco

Hete zomerdagen kunnen in elk huis of kantoor voor een onaangename warmte zorgen. De stof met Squid-technologie blokkeert een deel van de zonne-energie om te voorkomen dat de warmte van de zon de ruimte onnodig opwarmt. Door Squid aan te brengen op ramen kan de ruimte tot wel 3 °C koeler worden. Dat speelt geen rol in de winter, maar maakt een groot verschil tijdens de zomer. Afhankelijk van de kleur weert Squid tussen 25% en 36% van de zonne-energie af.

Overal, altijd, op elk glas thuis of op kantoor

Squid is de enige raambekleding die op elk raam kan worden aangebracht, ongeacht het type, de vorm of de grootte van het glas. Squid werd al gebruikt voor ronde, driehoekige of hartvormige ramen, dakramen, veranda's en glazen koepels. De stof kan op elke glazen toepassing worden afgestemd. (Doe-het-zelf-) Installatie is zeer gemakkelijk aangezien er geen armaturen of ophaalsystemen nodig zijn. Als bewoners de look willen veranderen of Squid willen verplaatsen, kunnen ze het textiel gemakkelijk verwijderen en ergens anders opnieuw aanbrengen zonder dat er sporen achterblijven of de kleefkracht op een ander oppervlak afneemt.

Dankzij de unieke textuur van de stof wordt ook het onderhoud ervan kinderspel. Squid is makkelijk te reinigen; zelfs vlekken kunnen worden verwijderd. Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot 60 °C, werkt brandvertragend volgens M1/B1, is vochtbestendig en kan dus perfect gebruikt worden in winkels, en omdat het een ademend textiel is, is het geschikt voor HR++(+)-glas/hoogrendementsglas. Dat maakt van Squid de perfecte raambekleding voor kamers waarin de stof het zwaar te verduren krijgt, zoals de keuken of de badkamer.

Minimalistische toegevoegde waarde voor elke interieurontwerp

Het geweven Squid-textiel ziet eruit als linnen. Dat geeft elk huis en elke kantoorruimte een zachte, minimalistische uitstraling. Dankzij de vijf verschillende kleuren vindt iedereen de raambekleding die perfect bij het interieur past.

- Chalk - een neutrale tint die in elke ruimte past. De eenvoud ervan komt het beste tot zijn recht in een sober interieur.
- Bone - dit eischaalwit floreert in lichte ruimtes met witte of zachte tinten, in elegante en verfijnde interieurs.
- Oak - een warmte tint die het gevoel van een aards of landelijk interieur met natuurlijke materialen zoals hout, versterkt. Deze zachte tint draagt bij tot een warme, huiselijke sfeer.
- Ash - de industriële stijl smeekt om het lichtgrijze Ash. Het geeft een extra ruw randje aan metalen en betonnen ruimtes.
- Rock - de kleur met de meeste textuur in het Squid-assortiment zorgt voor de ideale intieme en rustgevende sfeer in donkere ruimtes.

100% Belgisch kwaliteitslabel

Het gerenommeerde Belgische bedrijf Lampe Textiles ontwikkelde Squid als een alternatief voor voilegordijnen. Deze nieuwe soort raambekleding wordt in Tielt, het historische hart van de textielproductie in West-Vlaanderen, ontwikkeld en geweven door een specialist in interieurtextiel. Lampe Textiles ontwerpt en produceert al meer dan 3 decennia stoffen voor raambekleding. Gordijnen zijn hun specialiteit, maar onlangs waagden ze zich aan de revolutionaire raambekleding Squid.

Johan Bonner onthult de oorsprong van de toepassing: "De oprichter van het bedrijf was op zoek naar raambekleding voor de studentenkamer van zijn zoon. Aan de kamer mocht niets worden veranderd, dus gebruikte hij zijn kennis en ervaring om iets te maken dat het raam snel en eenvoudig zou bedekken en dat achteraf makkelijk kon worden verwijderd. Squid werd een topproduct."

Meer informatie over Squid en de toepassingen, referenties en video's ervan zijn terug te vinden op: www.squid-belgium.be

Reacties