Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Kracht van kleur van TMC Wonen

Kleur is essentieel in interieurdesign, het kan een ruimte compleet transformeren. Leer hoe je kleur optimaal kunt gebruiken voor jouw interieur.


Kleur kan diverse effecten hebben in een ruimte, van de wanden tot aan bloemen en planten. Hoe kunnen we kleur optimaal benutten in het interieur?

Lichte kleuren:
Denk eerst na over je doelen: wil je de ruimte gezelliger maken of optisch vergroten? Zachte zand- en beigetinten zorgen voor warmte, terwijl het schilderen van alle muren in dezelfde kleur een geborgen gevoel geeft. Varieer met texturen en tinten voor meer diepte en gezelligheid.

Basiskleur:
Kies één basiskleur voor 60% van de ruimte, en een variant hiervan voor de overige 40%. Voeg één of twee accentkleuren toe voor speelsheid. Laat je creativiteit de vrije loop, maar deze richtlijn kan helpen als leidraad.

Ruimte optisch veranderen:
Kleur verandert de ruimte optisch: licht plafond, lichte zijwanden voor diepte, donkere achterwand voor breedte. Eén kleur op alle muren en het plafond creëert warmte.

Kleurinspiratie:
Kleuren hebben invloed op je humeur, dus kies zorgvuldig. Laat je inspireren door architectuur, kunst en mode. Volg je gevoel, trends zijn vluchtig. Kies een kleurenpalet dat je steeds aanspreekt voor een thuisgevoel.

Ben je enthousiast geworden over de kracht van kleur en wil je hier meer over weten? Lees dan de volledige blog over de kracht van kleur op onze website.