Foto: trend_new_cocooning

Kleurrijk cocoonen of aards wonen

Woontrends najaar 2023

19 September 2023

Trendwatchers van CBW-erkende woonwinkels signaleren twee belangrijke woonstijlen voor dit najaar. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de behoefte aan een veilige en vertrouwde woonomgeving vertalen zich naar twee concrete woontrends: New Cocooning en Meaningful Earth. Om te ontdekken welke woontrend het beste bij jou past, hebben CBW-erkende woonwinkels een gratis test ontwikkeld: www.woontrendtest.nl.

Geborgen & gekleurd

Met de woontrend ‘New Cocooning’ creëer je een warme, comfortabele omgeving waarin kleur een belangrijke rol speelt. Dat maakt het een nieuwe vorm van de cocooning uit de jaren ’90. De verschillende kleuren (o.a. geel, blauw, rood, paars en roze) hebben een vol, warm en ietwat vergrijsd karakter. Meubels en accessoires hebben een nonchalante uitstraling en hebben afgeronde vormen. Ze doen soms denken aan de jaren ’70. De gebruikte materialen zijn zeer divers. Ze kunnen een natuurlijke herkomst hebben maar ook van gerecycled plastic zijn. Om de gezellige sfeer van trend te versterken, zie je veel textiel. Van gordijnen tot kussens en van vloer- tot wandkleding. De dessins zijn uiteenlopend. Er zijn bloempatronen, ruiten en afbeeldingen van creatief handwerk zoals vlechten, knopen, weven of schilderen.

Ruig en rustiek

Binnen de woontrend ‘Meaningful Earth’ is er veel aandacht voor alles wat in de aarde te vinden is. Denk daarbij aan aardlagen, verschillende kleuren zand, mineralen en stenen, maar ook aan historische objecten zoals kruiken of beelden die doen denken aan primitieve kunst of oude beschavingen. Om de ‘oer-uitstraling’ te benadrukken zie je daarom grove, onregelmatige en grillige vormen. Verschillende structuren en materialen worden contrastrijk met elkaar gecombineerd. De kleurkaart bestaat hoofdzakelijk uit bruin-, geel- en oranjetinten met accenten van grijs en mintgroen. De dessins zijn natuurlijk en bestaan hoofdzakelijk uit vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen. De streeppatronen doen denken aan aardlagen.

Nieuw: woontrendtest

Zoveel mensen, zoveel smaken. Ook qua woonstijl. Voor wie zich optimaal wil oriënteren en laten inspireren heeft CBW-erkend een gratis online test ontwikkeld: www.woontrendtest.nl. Aan de hand van 10 stappen breng je in kaart wat jij belangrijk vindt voor het interieur. Je krijgt vervolgens direct te zien welke woontrend het beste aansluit bij jouw wensen.

Inspiratie

Met de nieuwste interieurtrends bieden CBW-erkende winkels volop inspiratie om je woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of werkplek een eigentijds en fris jasje te geven. Bij ruim 3.900 CBW-erkende woonwinkels in Nederland kun je volop inspiratie opdoen en diverse woonstijlen ontdekken.

Doe de gratis test op www.woontrendtest.nl en kijk voor een overzicht van CBW-erkende woonwinkels op www.cbw-erkend.nl.

Reacties