Foto: wonennl-inrichten

Interieur make-over: dit zijn de do’s & don’ts

Ben je ook toe aan een frisse wind door je interieur? Maak een goed plan en laat je creativiteit de vrije loop!

Theo Vliegop 28 Juli 2023

Een interieur make-over kan een grote klus zijn en er zijn een aantal wat do’s & don’ts om rekening mee te houden. Denk aan het kiezen van de juiste meubels en accessoires. Neem je een staande lamp in de woonkamer voor meer sfeer, of ga je voor ingebouwde verlichting? Het belangrijkste is natuurlijk om te beginnen bij de basis!

Doe inspiratie op en maak een plan

Een interieur make-over begint altijd met inspiratie opdoen. Blader tijdschriften door, ga naar woonwinkels of zoek online naar inspiratie. Kijk op Pinterest en maak een bord vol met afbeeldingen die je aanspreken om een idee te krijgen van je eigen smaak. Zie je een mooie wandlamp voorbijkomen? Zet deze dan op je wensenlijst. Maak vervolgens een plan waarin je bedenkt wat er nodig is, welke kleuren je wilt gebruiken en welk budget je hebt.

Maak slimme keuzes bij aanschaf van meubels

Een interieur make-over gaat vaak gepaard met de aanschaf van nieuwe meubels. Bij de aanschaf van meubels is het belangrijk om op de details te letten. Hoe past het in je interieur? En heeft het meubel de juiste maat en een praktische functie? Let er ook op dat het goed aansluit bij de rest van je inrichting.

Houd rekening met licht en kleur

Kleur is een belangrijke factor wanneer je een nieuwe sfeer wilt creëren in je huis. Kies een kleur die bij jou past en waarmee je je op je gemak voelt. Probeer niet te veel op trends te letten want die veranderen razendsnel. Bedenk van tevoren ook goed welke lichtinval een ruimte heeft. Zo kun je voor een lichte kleur kiezen als je een donkere kamer hebt.

Combineer en speel met accessoires

Accessoires brengen leven in je interieur. Als je een bepaalde sfeer wilt creëren, zijn accessoires een makkelijke manier om dit te doen. Combineer accessoires in verschillende kleuren, materialen en vormen. Zo creëer je een speelse mix die past bij je persoonlijke stijl. Gebruik accessoires die je persoonlijk aanspreken en in contrast zijn met elkaar.

Kies voor duurzaamheid

Wanneer je aan een make-over begint, kun je kiezen voor duurzaamheid. Koop meubels van natuurlijke materialen zoals hout, of ga voor tweedehands meubelstukken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook zorgen voor unieke en karakteristieke elementen in je interieur.

Met deze tips kun je je interieur een goede make-over geven! Ga lekker creatief aan de slag en stel bij wat nodig is. Op die manier kun je een prachtig interieur realiseren dat helemaal bij je past. Veel succes!

Reacties