Profielfoto van DRU
DRU
Ratio 8, 6921 RW Duiven
maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Houtvuur met minimale impact van Dik Geurts

Zorgen omtrent houtstook? Dat is niet nodig, met een moderne houtkachel en de juiste stookmethode kun jij zorgeloos genieten van het mooiste vuur.

Een vuurtje stoken kan iedereen. Maar de manier waarop je dit doet bepaalt uiteindelijk of je echt goed bezig bent. Goed stoken vereist kennis en aandacht maar is niet moeilijk, iedereen kan het. Daarnaast zorgt het voor optimaal stookplezier en voorkomt overlast voor de omgeving. Neem bij de aanschaf van een houthaard of houtkachel altijd de volgende 4 factoren in overweging en jij zet zelf de eerste stappen naar efficiënt en emissiearm stoken.

 1. Goed toetsel
  Zorg ervoor dat je toestel voldoet aan het EcoDesign label. Toestellen met dit label voldoen allemaal aan de aangescherpte EU-normering en stoten veel minder stoffen uit bij verbranding dan kachels en haarden die hier niet aan voldoen. Alle haarden van Dik Geurts en andere moderne houtkachels voldoen hieraan. 
 2. Goede installatie
  Zorg ervoor dat je haard of kachel wordt geïnstalleerd door een vakman of bedrijf met DE (Duurzame Energie) certificering. Zij zullen ervoor waken dat de afvoer van je rookgassen altijd veilig en zo verantwoord mogelijk gebeurd.
 3. Stook alleen met schoon en droog hout

  Het type brandstof bepaalt mede de uitstoot. Dus hier speel je als ‘stoker’ zelf ook een belangrijke rol. Een haard is absoluut geen ‘allesbrander’. Gebruik alleen hout en/of houtbriketten en zorg ervoor dat je hout schoon maar bovenal droog is!
  Een goede verbranding bepaalt dus mede de uitstoot van je haard of kachel. Ook de eventuele geur van de uitstoot van je haard komt dit ten goede. Voor een goede verbranding moet de juiste houtsoort gebruikt worden, met een juiste vochtigheidsgraad (15 - 20%). Met een goede verbranding verhoog je het plezier van het stoken van een houthaard voor iedereen! Meer informatie over het juiste hout >

 4. Stook volgens de Zwitserse Methode

  De manier waarop jij je vuurtje brandt beïnvloed sterk de uitstoot. Je kan nog zo’n goede haard of kachel hebben, maar wanneer deze niet goed gestookt wordt, zijn de voordelen van zo’n haard of kachel te verwaarlozen. Door middel van het juist stoken van een vuurtje, geniet je optimaal en ben je niemand tot last.

  Laat je daarom goed informeren door je dealer of volg een stooktraining. Wij adviseren je haard te branden volgens de Zwitserse Methode. Deze methode laat je haard zo efficiënt en schoon mogelijk branden.
  Bekijk hier de instructievideo!