Het interieurverhaal van Wendy & Seba

Het huis van Wendy en architect Sebastien, kids Nelson en Bowie, is het ‘specialleke’ van de straat. Zo’n huis waar je niet naast kunt kijken als je er voorbij komt. Benieuwd welke keuzes ze maakten?

“We wonen hier sinds april 2019 na een verbouwing van twee jaar. Het had vast sneller gekund, maar we hebben ontzettend veel zelf gedaan Van het ontwerpen van een nieuw grondplan tot het uitgraven van de riolering, en van het aansluiten van de elektriciteit tot het plaatsen van de vloer. Het was een leerrijke periode waar zeker niet alles volgens plan liep, behalve misschien de installatie van onze Parquetvinyl boven.”

Vroeger was deze woning een rechthoek met een dak erop, de oervorm der huizen. Door het huis op te delen in drie zones en deze te verschuiven ten opzichte vanelkaar, creëerde het duo verschillende patio’s waardoor het licht in elke ruimte overvloedig binnenvalt. Door alle doorkijkjes is er een enorme connectie met het groen rondom het huis én kunnen ze ook hun eigen huis zien van binnenuit. Best uniek!

huis Wendy & seba

Het is niet vreemd dat mensen vaak verrast reageren als Wendy & Seba vertellen dat dit een gerenoveerde woning is, want door de atypische vorm lijkt het een nieuwbouw. Enkel de locatie en oriëntatie van de keuken is bewaard gebleven. “Hierdoor hebben we tijdens het koken hetzelfde uitzicht op de tuin hebben als mijn grootmoeder” vertelt Wendy. “Zo herhaalt de geschiedenis zich toch een beetje, al hebben we niet het gevoel dat we in het huis van iemand anders leven.”

“Ons huis is verre van afgewerkt, maar de kinderen zijn momenteel onze prioriteit. Welke zaken we aanpakken, hangt eigenlijk van hen af. Zo was het best handig om een vloer te hebben eenmaal ons zoontje begon te kruipen en leek het ons ook fijn om hem in een moddervrije tuin te kunnen laten spelen. De tuin had oorspronkelijk absoluut geen prioriteit, zo zie je maar…”

Er werd heel bewust gekozen voor parket beneden en een pvc-vloer boven. In de leefruimte en eetkamer viel de keuze voor een vloer met wat patine, boven werd geopteerd voor gebruiksgemak. “Met een peuter en baby in huis gebeurt er al eens een ongelukje, al stressen we daar niet over. Dat is het grote voordeel van Parquetvinyl: alles is snel en makkelijk gepoetst en laat geen sporen na.”

Woonkamer Wendy

“Omdat Parquetvinyl al van een ondervloer voorzien is, is de installatie een fluitje van een cent. Je hebt slechts een paar tools nodig waarvan een stevig breekmes en een winkelhaak de belangrijkste zijn. De vloer hierboven heb ik in een dag gelegd. Ook fijn: Parquetvinyl hoeft niet te acclimatiseren. Je kan de vloer dus plaatsen zodra hij geleverd wordt.”

Boven werd vrijwel overal, op de badkamer na, voor de Sava-collectie van Parquetvinyl gekozen, in de naturelle kleur Sand. Die werd opgevolgd door Ivalo.  Achteraf gezien hadden ze het ook in de badkamer kunnen installeren verklaart het koppel, want de pvc-vloer is waterbestendig. Voor de continuïteit kozen ze er voor de tegels die ook in de keuken liggen. De Sava-collectie bestaat uit strakke, warme planken zonder knopen. Dit past bij hun Scandinavische interieurstijl. Het is trouwens geen toeval dat de pvc-vloer lijkt op het parket beneden: in de showroom van Lamett werden zowel de parket als de pvc-vloer gekocht en konden dus makkelijk stalen vergeleken en gematcht worden.

Benieuwd naar de afloop van dit verhaal? 
Lees het volledige verhaal op parquetvinyl.nl