Gyrofocus met glazen venster | Focus

een slim glazen schuifvenster dat ervoor dat het vuur goed zichtbaar is

Focus heeft met succes haar houtgestookte haarden weten om te vormen tot houthaarden die perfect passen bij het heden én de toekomst, met een sterke focus op energieprestaties en milieubewustzijn, zonder daarbij afbreuk te doen aan het ontwerp.

Op dit moment zijn er drie modellen met glas die het Ecodesign certificaat dragen. Zowel de Gyrofocus als de Domofocus voldoen volledig aan de hoogste Europese normen en regelgeving, terwijl de Ergofocus nog in het proces van goedkeuring zit.

Net als bij de Gyrofocus zorgt een slim glazen schuifvenster ervoor dat het vuur goed zichtbaar is, zonder enig risico op rondvliegende vonken. De verbrandingskamer is naadloos geïntegreerd in het design van de haarden. Deze uitdaging was niet eenvoudig voor de ontwerpers, vooral gezien de ambitie om de haarden volledig te kunnen sluiten en tegelijkertijd echte energieprestaties te leveren, waardoor ze eco-efficiënt worden.

De organische vormen van deze iconische modellen waren aanvankelijk niet direct geschikt voor deze dubbele technologische uitdaging. Maar na een proces dat tien jaar geleden begon, heeft dit geleid tot de nieuwe collectie haarden met glasvenster.