Foto: rolgordijn-raamdecoratie

Waarom jij vandaag nog een transparant rolgordijn wil aanschaffen

Zeg je “raamdecoratie”, dan zeg je rolgordijnen. De kans is groot dat ook jij een of meerdere rolgordijnen in je huis hebt hangen.

In je slaapkamer bijvoorbeeld, of in je woonkamer. Veel mensen zijn bekend met verduisterende en lichtdoorlatende rolgordijnen. Maar weet je ook wat transparante rolgordijnen zijn? Wij laten je alle voordelen van dit type rolgordijn zien. En we weten zeker: na het lezen snap je niet waarom je ooit zonder hebt gekund. 

Een mooie, zachte sfeer in huis

Een transparant rolgordijn kun je, wat betreft lichtdoorlatendheid, vergelijken met een vitrage gordijn. Je kunt er nog goed doorheen kijken, maar de stof filtert de zon al voldoende zodat er geen hard zonlicht in je woonkamer schijnt. Het gefilterde zonlicht geeft je woonkamer direct een warme, zachte sfeer. Dat zorgt gelijk voor een optisch grotere ruimte.

In de zomer is een transparant rolgordijn een perfecte keuze, maar ook in de winter. Omdat het natuurlijke licht van buitenaf vaak wat donkerder is, wordt het standaard ook wat donkerder in je woning. Een vouwgordijn of jaloezie blokkeert veel licht. Gelukkig behoudt je met een transparant rolgordijn het meeste natuurlijke licht, waardoor er ook in de winter nog voldoende natuurlijk licht op de muren kan dansen! 

Je kunt blijven genieten van je uitzicht

De stof van een geheel transparant rolgordijn biedt jou nog de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Zo kun je genieten van de langslopende mensen op straat of bijvoorbeeld van je voor- of achtertuin. En als de zon schijnt, is het nog leuker om naar buiten te kijken. <

Perfect te combineren met gordijnen

Een ander voordeel van transparante rolgordijnen is de diversiteit ervan, waardoor je je nieuwe rolgordijn mooi kunt combineren met gordijnen. De dubbele raamdecoratie geeft je woonkamer extra karakter en zorgt voor een luxe touch. Extra fijn is dat je hiermee je privacy kunt bepalen. Zit je niet zo te wachten op pottenkijkers? Dan kun je naast je transparante rolgordijn ook je gordijnen sluiten.

Vraag vandaag nog gratis kleurstalen aan!

Ben je benieuwd hoe zo’n transparant rolgordijn in jouw interieur zou staan? Tijd om te testen met gratis kleurstalen. Bij Rolgordijnwinkel kun je deze gratis aanvragen en heb je ze vaak morgen al in huis. Je kunt de kleurstalen zelf selecteren, maar je mag ook je woonwensen doorsturen waarna een stylist een selectie kleurstalen voor je maakt. Hoe fijn is dat?!

Reacties