Foto: 277649

Voorjaarsmodetrend in gordijnen: dakpanrood en netstructuren

Afrikaanse savanne en modetrends vormen inspiratiebron voor A House of Happiness.

Afrikaanse savanne en modetrends vormen inspiratiebron voor A House of Happiness.

Op 1 februari lanceert het Nederlandse gordijnen- en decoratielabel 'A House of Happiness' zijn nieuwe voorjaarscollectie 2012. De nieuwe stoffen zijn een uitbreiding van de vier permanente collecties en lopen parallel aan huidige modetrends qua kleur en structuur. Nieuwe warme trendkleuren in de Homers- collectie zijn dakpanrood, roestbruin en dieporanje, geïnspireerd op kleuren uit de Afrikaanse savanne. De basiscollectie Secc is uitgebreid met gordijnen van netstructuren en grof geweven inbetweens. Deze grove texturen zijn een nieuwe manier om het huis te decoreren en zorgen voor een moderne, kunstzinnige look. Inspiratie voor de voorjaarscollecties is opgedaan tijdens grote internationale interieur-beurzen maar zijn ook van de catwalk opgepikt. 'A house of Happiness' is het merklabel van Vriesco International Fabrics (VIF), de grootste gordijnenfabrikant van Europa.

 

De stoffentrends
A House of Happiness beschikt over vier vaste collecties die twee keer in het jaar worden aangevuld met nieuwe stoffen. De meest opvallende en actuele tendensen in de woonmodetrends verbeelden de Homers en Secc-collectie. Inspiratie voor de nieuwe voorjaarscollectie is wederom gehaald uit huidige modetrends maar ook gebaseerd op de warme kleuren van de Afrikaanse Savanne.

Dakpanrood
De Homers-collectie kenmerkt zich door frisse neutrale kleuren. De nieuwe stoffen uit de voorjaarscollectie voegen hier warme accenten aan toe door dakpanrode en roestbruine kleuren te gebruiken. Opvallende dessins zijn de strepen en bladvormen. Verder is het label aangevuld met gedessineerde inbetweens, de stof die tussen het gordijn en de vitrage in zit.

Netstructuren
De rustieke basiscollectie Secc kenmerkt zich door tijdloze, natuurlijk ogende stoffen, zoals polyester dat op linnen lijkt. Opmerkelijke aanvullingen op de basiscollectie zijn gordijnen met een open netstructuur. Deze grove opengewerkte stoffen met een wit, vergrijsd kleurenpalet zorgen voor een creatieve, stoere look in huis. De stof is gemaakt van polyester in combinatie met linnen. De gordijnen hebben voornamelijk een decoratieve functie, goed te combineren met zachte stoffen. Verder is de collectie aangevuld met inbetweens die soepel vallend en glanzend zijn.

Publicatiedatum: 11 januari 2012

Meer informatie: www.vriesco.com

Reacties