Foto: 2018-01/raamdecoratie trends 2018 inhuis plaza.jpg

Trends rondom raambekleding in 2018

Misschien moet je er helemaal niet aan denken om je woning op te gaan frissen in het nieuwe jaar,

maar wist je dat je al met een aantal kleine veranderingen veel kunt doen in je interieur? Je hoeft bijvoorbeeld echt niet te gaan voor een complete make-over; wanneer je enkele kleine dingen, zoals je raamdecoratie, verandert zul je zien dat je woning een hele nieuwe look krijgt. In 2018 zien we op het gebied van raamdecoratie een aantal leuke en bijzondere trends die je kunt toepassen wanneer je toch íets wilt veranderen. Lees hieronder meer over een aantal van deze trends en neem een kijkje op INHUIS Plaza voor meer informatie over de producten.

Aardse tinten als raamdecoratie

We zien een aantal warme kleuren terug wanneer we kijken naar de interieurtrends van volgend jaar. Dit jaar begon de overstap naar aardse tinten al: natuurlijke kleuren die een vorm van warmte en persoonlijkheid in je woning brengen. Wanneer je niet direct al je muren wilt verven in een van de aardse kleuren zoals olijfgroen of okergeel kun je ook kiezen voor je raamdecoratie in deze kleur. Kies bijvoorbeeld voor prachtige gekleurde rolgordijnen op maat in een van deze sfeervolle kleuren om de ruimte net wat meer persoonlijkheid te geven. Met rolgordijnen bepaal je daarnaast zelf hoeveel licht er in huis komt omdat je ze gemakkelijk en snel kunt verstellen.

Mix van gordijnen

Heb je liever een paar gordijnen voor je raam? Ook dan kun je je geluk op in 2018. Volgend jaar staat namelijk in het teken van gordijnen. Hierbij worden eigenlijk alle regels overboord gegooid. Je mag namelijk mixen en experimenteren met gordijnen zoveel jij dat wilt! Een van dé trends omtrent gordijnen is een grote bonte mix van meerdere kleuren, stoffen en soorten gordijnen. Mix bijvoorbeeld een stoffen gordijn met een kanten doorzichtig gordijn of ga juist voor verschillende kleuren voor een raam. Het kan hierbij niet te gek; let op de rest van je interieur om te kijken welke kleuren en stoffen het beste naar voren komen bij je raam. Natuurlijk kun je ook juist het tegenover gestelde kiezen. In een moderne inrichting is het bijvoorbeeld heel tof om een contrast te maken waarbij de gordijnen een totaal andere kleur hebben dan de inrichting.

Rolgordijnen zijn weer hip

Naast het feit dat rolgordijnen, zoals hierboven beschreven, handig zijn zijn ze in 2018 ook weer helemaal terug van weggeweest. De meeste mensen houden van een interieur waar veel licht invalt. Vooral op zonnige dagen is het soms heerlijk om binnen lekker in het zonnetje te kunnen zitten. Met een rolgordijn bepaal je zelf precies hoeveel licht er wanneer binnenkomt. Je kunt in dit geval zelfs kiezen voor transparante rolgordijnen op maat of semi-transparante rolgordijnen. Kies voor warme kleuren of ga juist voor een fellere kleur om contrast te creëren in je woning. Rolgordijnen zijn eenvoudig in gebruik, redelijk duurzaam en ook nog eens niet al te duur. Juist daarom is dit product al jaren populair onder de consument. In 2018 komt de rolgordijn terug in een sjieker jasje! Dit product is ideaal voor iedere ruimte in je huis, denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer of toepassing bij een dakraam.

Ambacht en handwerk

Zoals we ook in 2017 zagen is handwerk in je interieur meer dan welkom. Deze trend blijft in 2018 ook nog bestaan en kun je eenvoudig toepassen op je raamdecoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van prachtige houten shutters of handgemaakte luiken? Dergelijke raamdecoratie is perfect in een industriële inrichting maar ook juist in een landelijk interieur. Dat is precies het grote voordeel van deze trend; je kunt ambacht en handwerk in vrijwel iedere inrichting toepassen. Je kunt hierbij ook handig gebruik maken van een andere trend, namelijk die van de aardse warme kleuren.

Kies voor fluweel

Tot slot nog een trend die we ook dit jaar al zagen: fluwelen gordijnen. We zien de stof fluweel steeds vaker terug in het interieur. Zo zijn fluwelen banken en stoelen niet meer weg te denken uit de trendy inrichting. Laat het nou ook zo zijn dat deze stoffen goed te combineren zijn met warme kleuren zoals mosterdgeel en zalmroze. Wanneer je net iets anders aan je raam wilt en wanneer je op zoek bent naar een modieuze touch in je inrichting kun je kiezen voor fluwelen gordijnen. Deze geven je huis een fancy maar warme look. Ook is deze trend goed te combineren met de urban jungle waarbij je zoveel mogelijk groen en planten in je woning haalt.

Reacties