Foto: 2017/Squid-revolutionair-gordijn.jpg

Squid: een revolutionair gordijn!

Op zoek naar iets meer privacy? Een koele plek op kantoor? Of naar een strakker alternatief voor de klassieke glasgordijnen?

Voor elk van deze herkenbare situaties vormt Squid dé oplossing: het is een gloednieuwe manier om je raam eenvoudig en toch heel stijlvol te bekleden. De transparante, zelfklevende stof van Belgische makelij beschermt je privacy en maakt het koeler tijdens te hete zomerdagen!
Het West-Vlaamse bedrijf Lampe Textiles is gespecialiseerd in interieurtextiel: al meer dan twee decennia ontwerpen en produceren ze stoffen voor raamdecoratie. Naast gordijnen maken ze sinds kort een heel ander soort raambekleding: Squid.

Het gepatenteerde product is de allereerste transparante stof die als zelfklevend gordijn fungeert. Squid oogt lichter en strakker dan z’n klassieke variant, is veel stijlvoller dan raamfolie of glasgordijntjes en bovendien buitengewoon efficiënt.

Geen gordijn, wel privacy

Squid is een zachte, transparante stof die het mogelijk maakt naar buiten te kijken, maar de inkijk naar binnen wel belemmert. Het effect van Squid kan je het best vergelijken met dat van het klassieke glasgordijn: toevallige passanten kunnen overdag niet naar binnen gluren terwijl jij wél naar buiten kan kijken.

Natuurlijk daglicht blijft daarentegen integraal binnenkomen, waardoor de ruimte even lichtrijk blijft. Met Squid blijft dus zowel het uitzicht als je privacy ongestoord.

Minimalistisch design

Het geweven textiel van Squid heeft een linnen look. Het resultaat in huis is een zachte, minimalistische uitstraling. Vijf verschillende kleuren zorgen ervoor dat deze raamdecoratie binnen elk interieur of ieders persoonlijke stijl past.

Chalk

De eerste Squid-kleur is Chalk. De neutrale kleur past overal bij maar komt vooral tot z’n recht in een strakke omgeving wegens zijn simpliciteit.

Bone

Het gebroken wit van Bone past perfect in lichte ruimtes waar wittinten of zachte kleuren aanwezig zijn. Bone past bij een elegant en verfijnd interieur.

Oak

Het warme Oak past goed in een rustiek interieur of bij natuurlijke materialen zoals hout. De zachte tint draagt bij tot een gezellige atmosfeer.

Ash

Het licht grijze Ash heeft een industriële look. Het vult een ruimte waar metaal en beton aanwezig zijn met een stoere look.

Rock

Rock is de Squid-kleur met het meeste textuur. Ideaal voor donkere ruimtes om een intiem en rustgevende sfeer te creëren.

Overal in huis

Squid is de enige raambekleding die je op elk soort raam kan installeren, ongeacht het type glas, de vorm of de grootte. Ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Een dakraam? Een veranda of glazen koepel? Zolang het glas is, past Squid erop. Bovendien heb je geen gordijnrail of optreksysteem nodig, dat maakt de installatie heel simpel. Een andere look? Squid verplaatsen? Het textiel kan verwijderd en verplaatst worden, zonder sporen achter te laten of aan kleefkracht te verliezen op een ander oppervlak.

De unieke textuur van de stof maakt ook het onderhoud erg eenvoudig: Squid is gemakkelijk te reinigen, zelfs hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden. Het textiel is daarnaast hitte- en vochtbestendig. In een laboratorium werd Squid blootgesteld aan zware zonne-intensiteit en een luchtvochtigheid van 99%. Het resultaat? De kleefkracht van de lijm werd niet aangetast. Dus ook in ruimtes waar écht geleefd wordt, zoals in de keuken of badkamer, vormt Squid de ideale raamdecoratie.

Een koeler huis

Tijdens hete zomerdagen kan het al eens te warm worden in huis of op kantoor. Squid werkt zonwerend en kan zo de gevoelstemperatuur met minstens 3°C doen dalen. Dit komt doordat het textiel een deel van het zonlicht reflecteert en zo de warmte tegenhoudt nog voor die binnenkomt.

Afhankelijk van de gekozen Squid-kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst.

Reacties