Foto: 2016/Gordijnen-raamdecoratie-carpetright.png

Gordijnen en andere raamdecoratie in een moderne woonkamer

Een moderne woonkamer wordt vaak gekenmerkt door een strak lijnenspel, functionele meubels en koele kleuren.

Bron foto

Toch is er veel variatie mogelijk in hoe modern en strak een interieur oogt, door te spelen met meubels of accessoires uit andere interieurstijlen. Wat in een interieur een grote rol speelt bij de uitstraling, is de raambekleding. Omdat het een sfeerbepalende factor is, dient over de gekozen materialen, kleuren en manier van ophangen dient goed nagedacht te worden. Welke gordijnen en raamdecoratie passen in een modern interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer? Hieronder enkele voorbeelden uit het uitgebreide assortiment van Carpetright.

Plooi-, ring- of vouwgordijnen voor een warme sfeer

Wil je de woonkamer iets minder strak laten ogen, kies dan voor huiselijke plooi- of ringgordijnen (horizontale sluiting) of vouwgordijnen (verticale sluiting). Je bent hierbij niet gebonden aan een bepaald kleurenschema, aangezien koele kleuren zoals wit, zwart, of een grijstint, een warme bruine kleur, of juist een felle contrasterende kleur prima toegepast kunnen worden. Het materiaal is meestal wat grover en de gordijnen ogen massiever en ondoorzichtig. Gevoerde gordijnen hebben een extra luxe uitstraling door het extra volume van de voering en voorkomen ook nog eens inkijk en verkleuring door direct zonlicht, en fungeren als extra isolatie.

Op zoek naar meer tips om een moderne woonkamer gezelliger te maken, bijvoorbeeld met behulp van vloerkleden, kaarsen en planten? Hier vind je meer inspiratie om met decoratie ook een moderne woonkamer echt huiselijk en gezellig aan te laten voelen.

Privacy maar toch lichtinval met (Duo) rolgordijnen

Rolgordijnen zijn helemaal naar wens samen te stellen en er is een ruime keuze aan materialen, designs en kleuren. Zo kun je de stijl van de raamdecoratie aansluiting laten vinden bij de rest van het moderne interieur. Dit type gordijnen wordt vaak in combinatie met overgordijnen geplaatst, om meer privacy te geven of als decoratie. Hierbij is het belangrijk te letten op de transparantie van het doek, dat bepaalt hoeveel licht er naar binnen valt. Wil je bijvoorbeeld wel dat er licht van buiten de ruimte binnenkomt maar ook wat meer privacy, dan is een fijn geweven transparant rolgordijn in een witte kleur een mooie oplossing.

Erg populaire rolgordijnen door de goede combinatie van zowel functie als design zijn Duo rolgordijnen. Een Duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die ten opzichte van elkaar bewegen, en is door het doordachte design multifunctioneel op het gebied van lichtinval en privacy. Geopende Duo rolgordijnen hebben het uiterlijk van jaloezieën en laten licht binnenvallen. Doordat er echter geen inkijk is van buiten naar binnen wordt wel een fijn gevoel van privacy gegeven. Een gesloten Duo rolgordijn met alle donkere vlakken aaneengesloten lijkt meer een rolgordijn, en houdt een groot gedeelte van het licht buiten en warmte binnen.Bron foto

Jaloezieën van hout of aluminium

Hoewel ze eerder als erg klassiek of ouderwets werden bestempeld zijn jaloezieën steeds populairder aan worden, ook in moderne woonkamerinterieurs. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar in vele kleuren en lamelbreedtes. Een jaloezie met een klassieke lamelbreedte van 35 millimeter in een koele kleur maakt een strakker en modern interieur echt helemaal af. Ook de keuze voor het materiaal (hout of aluminium) is afhankelijk van de interieurstijl. Strakke lijnen, minimalistisch en meer metalen elementen? Dan staat aluminium het mooist. In een inrichting met meer natuurlijke elementen past een houten jaloezie beter. Jaloezieën zorgen net als rolgordijnen voor privacy doordat je binnenshuis met half) geopende jaloezieën wel kunt genieten van het uitzicht buiten, maar andere mensen niet gemakkelijk van buiten naar binnen kijken.Bron foto

Reacties