Foto: 2016/zonnelux-raamdecoratie.jpg

Andere raambekleding, waar let je op?

Niet allemaal weten we exact hoe we ons huis ingericht willen hebben.

Trends zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig en ook onze eigen smaak wijzigt zich in de loop van de jaren. Wanneer het over het kiezen van raambekleding gaat raken velen van ons dan ook een beetje in paniek. Een beetje strakke raamdecoratie is vaak ook niet echt goedkoop, maar gaat in vele gevallen zeker tien jaar mee. Reden om je keuze van te voren goed te overwegen. Waar hou je nou rekening mee bij de aanschaf van raamdecoratie?

Kies voor raambekleding die matcht met je woning

Om op safe te spelen en bij een make-over van je interieur in ieder geval de basisraamdecoratie te kunnen behouden, kies je het best voor een raambekleding die aansluit op de bouwstijl van de woning. Een raamfolie, jaloezie of rolgordijn is zo aangepast, dat zijn ook de kosten niet. Wanneer het over shutters, plisségordijnen of draperieën gaat wordt het een ander verhaal.

Wees niet te bang met kleuren

Wit en crème zijn natuurlijk veilige kleuren en passen overal bij. Met een kleurtje maak je de raampartij niet alleen een stuk spannender, het naar binnen vallende daglicht krijgt ook een tintje. Met whitewash elementen in je interieur kan je bijvoorbeeld heel goed blauw- en groentinten gebruiken en neig je meer naar het Oriëntaalse/Oosterse staan oker, oranje en zelfs rood helemaal niet verkeerd.

Functioneel en chique

Ongeacht de interieurstijl die je hebt, een overgordijn past altijd. De dikke stof houdt niet alleen de warmte binnen, maar wanneer ze tot op de grond hangen lijkt de kamer ook nog eens optisch hoger. Voor een nog betere isolatie en steviger uiterlijk kan je ze zelfs laten voeren. Bijzondere biezen of met de meubelstoffering matchende borderranden dragen daarnaast bij aan een chique uitstraling.

Raamdecoratie in keuken en sanitaire ruimten

In de keuken en sanitaire ruimten heb je het liefst geen wapperende gordijnen of een raambekleding die zich moeilijk laat schoonmaken. In de badkamer komt de functionaliteit van raamdecoratie sowieso op de eerste plaats. Het beste kies je daar dan ook voor een op maat gemaakte raambekleding die voorzien is van een coating die de aanhechting van vuil, vocht en bacteriën tegengaat. Inmeten kan je vaak het beste laten doen door de raamdecorateur waar je ze koopt. Ook webshops doen dat tegenwoordig. Zonnelux.nl bijvoorbeeld komt zowel inmeten als monteren. Zeker met anders gevormde ramen, kiepramen of hoog geplaatste vensters is dat wel zo makkelijk.

Reacties