Foto: 2020/raamdecoratie-kiezen.jpg

Nieuwe raamdecoratie kiezen? De beste keuzes maak je zo!

Herfst is…? Die grijze regenachtige dag waarop het niet echt licht wordt.

Kan heel leuk zijn wanneer je binnen op je bank zit en voor het eerst weer de kachel aansteekt. Maar zal ik het eerlijk zeggen? Dan wil ik dat grijze weer buiten NIET zien. Dus gordijnen dicht. Alleen zit ik dan weer met het feit dat ik toch graag nieuwsgierig naar buiten wil kunnen gluren. Weten wanner die leuke pakketjesbezorger met zijn busje aan komt rijden.

Raamdecoratie voor veel daglicht

Eigenlijk is de leuke pakketjesbezorger het perfecte uitgaanspunt om helder te krijgen wat de ideale raamdecoratie is. Ik wil naar buiten kunnen kijken. En wanneer de dagen korter zijn zeg ik: kom maar binnen, daglicht! Tegelijkertijd wil ik niet dat je vanuit de stoep kan zien of ik in mijn campingsmoking op de bank hang. Daarom kies ik voor mijn woonkamerramen voor gordijnen. Geen verduisterende overgordijnen natuurlijk maar luchtige inbetweens.

Voordelen van inbetweens

Overdag bieden inbetweens mij alles wat ik wil:
- Privacy
- Daglicht
- Vrij zicht naar buiten
- Sfeer

Als je wilt kan je deze knusse raamdecoratie natuurlijk met overgordijnen combineren. Voor mijn inbetweens kies ik een pastelkleur. Zo fijn dat je ze in elke gewenste kleur en op maat kan laten maken, keuze zat. Lichtroze inbetweens passen perfect bij de zachte en rustige sfeer in mijn woonkamer.

TIP: raamdecoratie voor je keuken

Ja, wij gaan door naar de volgende kamer. Want de zoektocht gaat verder. Waar ik gordijnen in de woonkamer prachtig vindt zijn ze echt geen geschikte oplossing voor mijn keukenraam. Mijn aanrecht zit dicht bij het raam. Koken is een werkwoord dus GAS erop en spetteren en knoeien maar! De raamdecoratie in mijn keuken moet vooral niet wapperen. Het liefst iets wat op het raam zit? En iets wat een beetje transparant is. Want ik wil natuurlijk de leuke pakketjesbezorger kunnen zien!

Plissés: elegant, praktisch en zelfs smart home

Zonwerende raamdecoratie zou ideaal zijn want tijdens het koken is het al HOT. Voor mijn keuken kies ik daarom isolerende plissés. Die zag ik laatst bij mijn buren. Erg handig, met top down bottom up systeem. Dan staan de plisségordijnen in het midden van het raam. En via de bovenkant en onderkant komt daglicht naar binnen. Super handig in combinatie met mijn aanrecht.

Buurman is zo’n techniek freak die helemaal verliefd wordt op alle gadgets die je per app kan besturen. En ja hoor, hij heeft natuurlijk elektrisch bedienbare plissés. Nice. Maar vooral fijn om te weten dat het kan. Voor mij hoeft het niet zo hip. Om eerlijk te zijn, ik ben veel te vaak de afstandsbediening kwijt. Ik heb mijn beste keuzes gemaakt. Voor uitkijk zonder inkijk. Gezellige en praktische raamdecoratie.

Reacties
Toine-van-Hal

Leuk artikel!

3 jaar geleden