Gordijnen

Creëer jouw eigen gordijn in 4 stappen!

Sfeer

Kies een kamer met een gordijn of een vouwgordijn die het best aansluit bij jouw interieur. Je ziet hierop de door jou gekozen stof.

 

Stof

KIES DE STOF

Kies een stof die aansluit bij jouw interieur!

 TRANSPARANT

 

LICHTDOORLATEND

 

VERDUISTEREND

 

Soort gordijn

KIES GORDIJNSOORT

Kies de gordijnsoort en vervolgens het model.

Plooigordijnen

De plooi bepaalt de lichtdoorlatendheid en de valling van het gordijn. Bij transparante stoffen geldt dat, naarmate er meer stof in een gordijn wordt verwerkt, het gordijn minder licht doorlaat.


Vouwgordijnen

Vouwgordijnen mét baleinen hangen strak voor het raam terwijl vouwgordijnen zonder baleinen een bloezend effect hebben. De combinatie van een vouwgordijn met een overgordijn zorgt voor extra sfeer in de kamer.
Ringgordijnen Door de ingeslagen ringen maakt de gordijnstof een mooie voor- en achterwaartse beweging en heeft het een soepele valling. Hoe groter de ring, hoe stoerder het effect.


Wavegordijnen

Wavegordijnen hebben een perfecte golf. Zeker bij hoge ramen is een wavegordijn de perfecte oplossing omdat het gemakkelijk is om het gordijn open en dicht te schuiven. De diepte van de golf is zelf te bepalen.

 

KIES TYPE PLOOI

Enkele plooi

Een enkele plooi staat mooi bij een gordijnstof met een dessin. Het patroon van het dessin blijft dan namelijk goed zichtbaar. Wanneer een gordijn hoger dan twee meter is, dan krijgt het met een dubbele of een triplooi een mooiere valling. Voor een gordijn met een enkele plooi is er 170% tot 200% stof nodig.


Dubbele plooi

Een dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd), zorgt voor een mooie valling van het gordijn. Voor een gordijn met een dubbele plooi is er 200% tot 250% stof nodig.

Triplooi 

Een triplooi (driedubbele plooi) geeft een extra luxe uitstraling aan het gordijn. Soepelvallende gordijnen krijgen een voller aanzicht waardoor het gordijn minder zonlicht doorlaat. Voor een gordijn met een triplooi is er 280% tot 320% stof nodig.


Retourplooi

Een retourplooi zorgt ervoor dat het gordijn niet alleen naar voren, maar ook naar achter een mooie valling heeft. Het gordijn hierbij onder de rail en heeft altijd hoofdje 0. De retourplooi is zeer geschikt voor plaatsing in een koof.