5x prachtige strakke raamdecoratie op maat

Raamdecoratie is er in vele soorten en maten. Je kunt ze bijna allemaal op maat bestellen, maar sommige raamdecoraties kun je ook zelf op maat maken.

08 Oktober 2019

Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor je moderne of minimalistische woning? Met deze 5 prachtige strakke raamdecoraties doe je mooie inspiratie op voor jouw eigen ramen.

1. Moderne vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een heel mooie raamdecoratie. Ze worden horizontaal geplaatst en je kunt ze naar beneden laten zakken. Er zijn verschillende typen vouwgordijnen. Klassieke vouwgordijnen hebben vaak diepe, gebogen plooien. Maar tegenwoordig zijn moderne vouwgordijnen een rage: die zijn strak en hebben gladde vouwen. Je kunt ook gaan voor minimalistische vouwgordijnen: die zijn gemaakt van een nog dunnere en gladdere stof. Zonnelux.nl biedt prachtige vouwgordijnen op maat die perfect passen in een modern interieur.

2. Semi-transparante rolgordijnen

Rolgordijnen passen heel goed in het moderne en minimalistische interieur. Het is een stevige, strakke stof die keurig opgerold zit. Rol je het rolgordijn naar beneden, dan valt het strak langs het raam. Je kunt voor een 100% strakke afwerking aan de zijkanten het rolgordijn in een geleider plaatsen, zodat het echt helemaal afgewerkt is. Een semi-transparant rolgordijn laat nog wel wat licht door, maar geeft toch veel privacy in de donkere maanden.

3. Plissé gordijnen en Duette ® gordijnen

Plissé gordijnen zijn gemaakt van een hele dunne stof, die netjes als een harmonica kan worden gevouwen. Een groot pluspunt is dat je het gordijn zowel vanaf boven kunt laten zakken als vanaf onderen kunt optrekken. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe je het gordijn laat hangen. Een variant van plissé gordijnen zijn Duette ® gordijnen. Deze bestaan uit twee lagen stof die tegen elkaar zijn gestikt. Ze hebben een honingraatstructuur en zorgen daardoor voor veel betere isolatie.

4. Raamfolie

Raamfolie is een hele mooie manier om je ramen te voorzien van raamdecoratie. Je kunt dit op een vrij eenvoudige manier zelf doen. Je kunt gaan voor een effen raamfolie, maar er zijn ook heel veel mooie patronen te vinden. Kies een raamfolie die goed past bij je interieur. Raamfolie is bij uitstek een moderne en minimalistische raamdecoratie, die zonder overbodige franje veel privacy en licht in het interieur geeft.

5. Houten of bamboe jaloezieën

Last but not least: houten jaloezieën. Ze zien er warm en gezellig uit, maar hebben toch een strakke uitstraling. Datzelfde geldt ook voor bamboe jaloezieën. Beide soorten jaloezieën kunnen worden gevonden in een warme houtkleur, maar ook in wit, zwart of grijs. De jaloezieën zijn een prachtige raamdecoratie die je helemaal naar wens kunt instellen. Veel of weinig licht, veel of weinig privacy: alles kan met jaloezieën. Ze passen perfect in een modern interieur

Raamdecoraties zijn er in overvloed. Maar ben je op zoek naar specifieke raamdecoratie voor een modern of minimalistisch interieur? Dan ben je hier op de juiste plaats. Dit zijn 5 bijzondere raamdecoraties met een strakke look, veel verschillende opties en allemaal passen ze prachtig in een modern of minimalistisch interieur.

Reacties