Foto: Wonen_Poef_zitbal__2_

Geef jouw interieur een upgrade met een stijlvolle poef of zitbal

Poefs en zitballen zijn weer helemaal terug van weggeweest en ze zijn er alleen maar leuker op geworden!

Krijg je een nostalgisch gevoel bij het horen van het woord ‘poef’ en denk je dan terug aan het donkerbruin en lederen exemplaar in de woonkamer van je grootouders? Dan is het ruim tijd geworden om nog eens nieuwe blik te werpen op de poefs en zitballen van dit moment. Je vindt ze tegenwoordig terug in alle vormen en soorten. Een poef of zitbal zorgt niet alleen voor een extra zitplaats of voetensteuntje, het geeft ook kleur en uitstraling aan je interieur. Bovendien is een vloerkussen ook een budgetvriendelijke manier om wat extra flair en variatie toe te voegen aan jouw leefruimte, slaapkamer of kinderkamer.

Poef of zitbal?

Een poef is een verhoogd zitkussen dat voornamelijk gebruikt wordt als voetensteun, extra zitplaats of als decoratief item in een interieur. Tegenwoordig vind je ook steeds meer poefs met pootjes eronder zodat het meer neigt naar de look en feel van een krukje. Een zitbal daarentegen is van uiterlijk ronder dan een poef en kan ook gebruikt worden als afwisseling voor een bureaustoel. Voor welk van de twee je ook gaat, je kan ervan uitgaan dat ze een verfrissende upgrade geven aan je interieur.

Een exemplaar voor elk interieur

Poefjes en zitballen zijn een geweldige manier om wat extra comfort en stijl toe te voegen aan jouw interieur, ongeacht welke stijl je verkiest. Ze zijn er in verschillende kleuren, texturen en materialen, dus er is vast wel een exemplaar dat jou aanspreekt. Gaat jouw voorkeur uit naar een zacht en comfortabel exemplaar, dan kan je kiezen voor een gebreid of gehaakt vloerkussen. Wil je een stoere touch geven aan je interieur, kies dan voor een poef of zitbal met zachte spikes of eentje gemaakt van koeienhuid. Ben je liefhebber van de eclectische interieurstijl, dan past een vloerkussen in een felle kleur of levendige print het allerbeste. Ook voor de minimalisten die een neutraal exemplaar verkiezen is er voldoende keuze.

Op de juiste plek

Een poef of zitbal is enorm functioneel als extra zitplaats voor wanneer je extra gasten ontvangt, maar zet het item op de juiste plaats en het wordt de eyecatcher van jouw interieur. Een poef voegt in één klap een enorm luxueuze uitstraling toe aan jouw leefruimte, slaapkamer of misschien zelfs kantoor. Geen reden dus om je nieuwe aankoop te verstoppen in een hoekje, laat hem maar lekker aanwezig zijn. Het stoort niet wanneer je een vloerkussen een prominente plaats toekent in jouw leefruimte.

Reacties