Foto: Elly-green-zitzak-terapy-1

De vijf leukste zitzakken voor jouw interieur

We zien tegenwoordig steeds stijlvollere zitzakken die perfect in je woonkamer passen. Vergeet de vormeloze poef en geniet van deze vijf voorbeelden.

Guido van Loon

Waar zitzakken vroeger niet bepaald bekend stonden om hun stijlvolle voorkomen, is dat tegenwoordig wel anders. Een zitzak hoeft helemaal niet meer lelijk te zijn, we zien zelfs steeds vaker dat het een waar stijlicoon in je interieur is. Er zijn dan ook steeds meer designers die zich aan de zitzak wagen. Wij hebben de vijf leukste voor je op een rijtje gezet.

1. Vintage zitzak


Houd jij van vintage? Dan mag een zitzak eigenlijk niet missen in je interieur. Hij is namelijk ontstaan in de sixties. Kies bijvoorbeeld een XL-zitzak in opvallende kleur en gladde stof. Een echte toevoeging voor jouw 'vintage style interior'.

2. Zitzak annex stoel

Een multifunctioneel exemplaar. Met de zijkanten vast is het een stevige stoel, maar wil je liever in relaxmodus? Haal de zijkanten los en het is een ligbed. Ideaal voor de vakantie of het weekend!

3. Knusse loveseat

Relaxen op een deze knusse loveseat? Hoe lekker is dat? Deze blijven ook heerlijk koel als het warm is. En niets is lekker dan hier relaxed op onderuit zakken. Zie jij jezelf al zitten in je tuin?

4. Bonte zitzak

De hit van dit moment: de bonte zitzak. Heerlijk zacht! Hier wil je toch in neerploffen? Met name geschikt voor het moderne interieur of een Scandinavische stijl.

5. Voor de kids

Kinderen zijn dol op zitzakken. Ze kunnen hier heerlijk relaxed op liggen of op spelen. Al vanaf het moment dat ze zelf kunnen zitten, genieten ze er volop van. De kinderzitzakken beschikken doorgaans over een afneembare hoes, zodat je deze apart kunt wassen.

Reacties