Foto: salontafel

Dit worden de interieurtrends van 2023

In de wereld van de woninginrichting komen en gaan trends sneller dan jij je woonkamer opnieuw kunt inrichten.

Sarah 15 November 2022

Net als je eindelijk dat ene tapijt uit de jaren '70 hebt vervangen, komt er een nieuwe stijl die je inspanningen achterhaald maakt. Dus, hoe kun je de curve voorblijven? Door de trends voor te zijn, natuurlijk! Het heeft iets spannends om je ruimte een frisse nieuwe look te geven, en er is geen betere manier om dat te doen dan door de laatste interieurtrends te volgen. Of het nu gaat om het toevoegen van kleur met een paar nieuwe kussens of het veranderen van je verlichting, er zijn eindeloos veel manieren om je huis een trendy update te geven. Door de laatste trends bij te houden kun je nieuwe manieren leren kennen om verschillende looks te mixen en matchen om een ruimte te creëren die écht van jou is. Hier zijn enkele interieurtrends die je in 2023 kunt verwachten:

Boerderij meets modern

Als je dacht dat shiplap (bepaald type houten plank) uit de mode raakte, denk dan nog maar eens na! De boerderij-esthetiek vertoont geen tekenen van vertraging, maar evolueert wel. In plaats van alleen de landelijke charme te omarmen, combineren steeds meer mensen rustieke elementen met moderne gemakken. Denk aan zichtbare balken in combinatie met roestvrijstalen apparatuur of een antiek hok dat als drankkast wordt gebruikt. Bij deze trend gaat het erom de perfecte balans te vinden tussen oud en nieuw.

Geïnspireerd op de natuur

De laatste jaren is er een verschuiving van steriele witte interieurs naar warmere, meer uitnodigende ruimtes. Deze trend zal zich in 2023 alleen maar voortzetten met de nadruk op de natuur geïnspireerde kleuren en patronen. Verwacht veel aardetinten zoals diepgroen, rijk bruin en natuurlijke materialen zoals hout en steen die op creatieve manieren worden gebruikt. Tv meubels in aardetinten? Yes please! En wees niet verbaasd als je ook meer planten in huizen gaat zien.

Eclectische mix-en-match stijl

De tijd is voorbij dat alles in je huis perfect bij elkaar moest passen. Tegenwoordig zijn mensen veel meer geneigd om verschillende stijlen te mixen en te matchen om een unieke look te creëren die helemaal van henzelf is. Kies daarom gewoon salontafels in jouw favoriete kleur. Het mag best! Bij deze trend gaat het om persoonlijke expressie, dus wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren, texturen en stukken die je persoonlijkheid weerspiegelen. Door de trends voor te zijn, kun je ervoor zorgen dat je huis er altijd op zijn best uitziet. En wie weet? Misschien wordt jouw persoonlijke stijl op een dag wel dé trend die iedereen probeert na te doen!

 

Reacties