Foto: Eettafel_stoelen

De perfecte eettafel op maat

waar je aan moet denken

Theo Vliegop 29 Januari 2024

De eettafel is het kloppende hart van de eetkamer of leefkeuken. En het laten maken van een tafel op maat is een slimme zet voor wie op zoek is naar een uniek item. Het past altijd perfect in de ruimte en bij je persoonlijke stijl! In dit artikel bespreken we de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van eettafels op maat. Zo weet je zeker dat het eindresultaat aan al jouw wensen zal voldoen.

 1. Afmetingen van de tafel
  Voordat je een eettafel op maat laat maken, is het natuurlijk belangrijk om de beschikbare ruimte nauwkeurig op te meten. Bepaal waar de nieuwe tafel komt te staan en wat het perfecte formaat zou zijn. Houd niet alleen rekening met de breedte en lengte van de tafel, maar denk ook alvast na over de hoogte. Kijk wat voor jou een comfortabele zithoogte is en wat er eventueel past bij de huidige eetkamerstoelen. Een goed afgemeten tafel zorgt voor de beste eetervaring en past naadloos in de ruimte.
 1. Stijl, kleur en design
  Denk goed na over de gewenste stijl, kleur en het design van de eettafel. De vorm van het tafelblad heeft zowel invloed op de uitstraling als op de positie van de stoelen en de looproute in de ruimte. Laat je inspireren door de laatste interieurtrends, maar kies altijd een stijl die het beste past bij jouw persoonlijke voorkeur.
 1. Geschikte materiaalkeuze
  Ook het kiezen van een geschikt materiaal is een belangrijke keuze wanneer je de eettafel op maat laat maken. Het materiaalgebruik heeft invloed op de look en op het onderhoud. Een glazen tafel vergt bijvoorbeeld veel aandacht. Overweeg het gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen. Denk aan massief hout en sterk metaal. Hoe beter de kwaliteit, des te langer je kunt genieten van de tafel.
 1. Functionaliteit en gebruiksgemak
  Besteed voldoende aandacht aan het functionele aspect van de nieuwe eettafel. Denk na over het aantal zitplaatsen en de beschikbare beenruimte. Wil je de tafel ook gebruiken als thuiswerkplek? Dan is het handig om een extra groot tafelblad uit te kiezen waar je de laptop gerust op kunt laten staan.
 1. Budgetplanning
  Een maatwerk eettafel kan variëren in prijs, afhankelijk van de gekozen materialen en het formaat. Stel van tevoren en budget voor jezelf op en verdiep je in de kosten van verschillende designs, materialen en afwerkingen. Dit helpt om telleurstellingen te voorkomen en zorgt ervoor dat het eindresultaat zowel naar wens als binnen het budget is.
Reacties