Philips OLED-tv’s opnieuw bekroond met EISA Award

De OLED-televisies van Philips vallen voor het derde jaar op rij in de prijzen tijdens de prestigieuze EISA Awards.

29 Augustus 2019

De jury van EISA (Expert Imaging and Sound Association), die bestaat uit een groep onafhankelijke specialisten op het gebied van audio, video en elektronica, bekroonde de OLED 804 tv van Philips met de ‘Best Buy OLED Award’. De OLED+ 984 kreeg de titel ‘Home Theatre TV of the Year’.

“Met de 55 inch OLED 804 tv biedt Philips scherpe beeldkwaliteit en hoogwaardig design voor een betaalbare prijs. In het hart van dit model klopt een nieuwe versie van Philips’ P5-processor die is ontworpen met een dubbele chip. Met verbeteringen in de schaduwdetails en kleurverwerking levert dit 55 inch model uitstekende prestaties”, aldus de EISA-juryleden.

De OLED+ collectie vormt het hogere segment van Philips TV. De jury bekroonde de OLED+ 984 met de titel ‘Home Theatre TV of the Year’ en zegt hierover: “Met een 65 inch scherm en adembenemende audio biedt Philips met dit model een eersteklas OLED-tv die een echte bioscoopervaring mogelijk maakt. Het op maat gemaakte Bowers & Wilkins geluidssysteem met zogeheten tweeter-on-top technologie draagt bij aan een nog intensere ervaring. Het panoramische geluid dekt alle toonhoogtes en de Dolby Atmos-verwerking zorgt voor ongekende geluidsdimensie. Geen enkele andere flatscreen tv klinkt zoals deze.’’

De OLED 804 zal hoogstwaarschijnlijk vanaf augustus 2019 beschikbaar zijn in 55 inch en 65 inch formaat. Hetzelfde geldt voor de OLED+ 984 die vanaf half september verkrijgbaar is en officieel geïntroduceerd wordt tijdens IFA op 5 september in Berlijn.

EISA Awards

De EISA Awards selecteren al 35 jaar de allerbeste audio- en beeldproducten. Het jurypanel bestaat uit technische specialisten van 55 tijdschriften uit 29 verschillende landen. EISA zal alle 2019-2020 winnaars officieel bekend maken tijdens vakbeurs IFA in Berlijn van 6 tot en met 10 september 2019. Ervaar zelf als één van de eerste de verbazingwekkende beeld- en geluidskwaliteit van de Home Theatre TV van het jaar 2019-2020 tijdens IFA in hal 22 bij Philips.

Reacties