Foto: press_2013//sharp-augmented-reality-app-visualiseren-grootformaat-tv.jpg

Sharp Augmented Reality app

Visualiseer een grootformaat TV in de woonkamer met de Sharp Augmented Reality app

Visualiseer een grootformaat TV in de woonkamer met de Sharp Augmented Reality app.

Sharp Electronics Benelux lanceerde onlangs een Augmented Reality (AR) app om consumenten te helpen bij de keuze voor een Sharp TV van 50 inch of groter. De gratis app, verkrijgbaar nu Sharp haar aanbod in grote schermen uitbreidt, maakt gebruik van de nieuwste AR-technologie. Met deze app is het niet langer een gok hoe de enorme LED-TV’s er thuis uit komen te zien, maar kan de consument een serie van 50- tot 90-inch AQUOS TV’s vooraf in de eigen woonkamer visualiseren.

De app, verkrijgbaar voor zowel iOS als Android, biedt een eenvoudige en leuke manier om te bekijken hoe TV´s van verschillende formaten aan de muur of op een TV-voet in het interieur passen. De gebruiker kan het gewenste formaat TV selecteren in de app en vervolgens door de kamer lopen om te bekijken hoe deze er vanuit verschillende hoeken uitziet. Met de app kunnen tevens foto's van de TV gemaakt worden om deze met vrienden en familie te delen.

Alex van der Noll, Manager Product Marketing Consumer Electronics bij Sharp Electronics Benelux: 'Bij het kiezen van een TV van 50 inch of meer moet je er zeker van zijn dat het toestel in je woonkamer past. Onze nieuwe app laat zien dat je geen enorme woonkamer nodig hebt om te genieten van een Sharp AQUOS. Onze superdunne, grootformaat AQUOS LED-TV's met hoge resolutie, hebben een minimale kijkafstand van slechts 2,5 meter van het scherm, afhankelijk van de grootte van de TV.'

Met de app kunnen kopers de optimale kijkafstand van de geselecteerde TV controleren aan de hand van een ingebouwde handleiding voor kijkafstanden. Het is ook mogelijk om vanuit de app naar de website van Sharp te gaan voor gedetailleerde productinformatie over alle TV´s.

De topmodellen die in de app zijn opgenomen maken gebruik van de laatste Quattron 3D-technologie en de 800 Hz Active Motion-technologie van Sharp. Hierdoor bieden ze optimale beeldkwaliteit en een natuurlijke weergave van kleuren.

Probeer de app

Bezoek de App Store of Google Play en zoek naar 'SHARP AR TV' om de app te proberen. Print een TV-markering uit en plaats deze op de gewenste locatie van de TV. Start de app en de TV verschijnt op het scherm alsof hij er echt staat. De app biedt de volgende mogelijkheden:

- Selecteren van het installatietype van de TV (voet of aan de muur)
- Veranderen van het TV-model door naar links of rechts over het scherm te vegen
- Selecteren van het vereiste schermformaat, van 50” tot 90”
- Visualiseren van de geselecteerde grootformaat AQUOS TV in de woonkamer. Door met een smartphone of tablet door de kamer lopen is de TV vanuit alle hoeken te bekijken.
- Doorklikken naar de website van Sharp voor gedetailleerde productinformatie
- Fotograferen van de grootformaat TV om de foto’s te delen met vrienden en familie

Meer informatie: www.sharp.nl

Publicatiedatum: 14 juli 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties