Foto: pioneer-hifi-systeem-p2

Pioneer hifi-systeem P2

Pioneer hifi-systeem P2: compact systeem met een audiokwaliteit van wereldklasse en diverse netwerkopties.

Pioneer lanceert het uit compacte componenten opgebouwde hifi-systeem P2, dat bestaat uit de SX-P01 stereo-ontvanger en de gloednieuwe N-P01 netwerkaudiospeler. De N-P01 kan ook aan andere systemen worden toegevoegd, zoals het P1 systeem met cd-speler dat eerder werd uitgebracht. De P2 wordt geleverd met bijbehorende hoogwaardige tweeweg luidsprekers.

Stereo-ontvanger SX-P01

De SX-P01 is zowel het zenuwcentrum als de energiecentrale van het P2- en P1-systeem. Deze krachtige stereo-ontvanger met Direct Energy HD-versterking produceert 2 x 75 watt puur muziekvermogen. De geluidskwaliteit doet niet onder voor die van Pioneers grote hifi-systemen dankzij het voorversterkerblok dat is afgezonderd van de andere circuits en zelfs een aparte stroomvoorziening heeft. De SX-P01 heeft tal van in- en uitgangen voor verschillende soorten audiosignalen, waardoor meerdere muziekbronnen gemakkelijk aan te sluiten zijn op het systeem.

De SX-P01 is optioneel eveneens beschikbaar met geïntegreerde DAB ontvanger.

Netwerkaudiospeler N-P01

De N-P01 netwerkaudiospeler maakt deel uit van het uit compacte componenten opgebouwde hifi-systeem P2, maar is ook als optie beschikbaar voor het bestaande P1-systeem. Deze speler kan worden aangesloten op elk hifi-systeem. Maar aan welk systeem de N-P01 ook is gekoppeld, zijn technische kenmerken zijn pas echt indrukwekkend.

De N-P01 kan muziek van een pc, Mac of NAS (Network Attached Storage) streamen via een bekabelde verbinding of wifi en biedt toegang tot internetradio (ondersteund door vTuner). Je kunt ook muziek naar de N-P01 streamen via toestellen met bluetooth zoals smartphones en tablets. De compatibiliteit met de aptX-audiocodec garandeert de beste geluidskwaliteit wanneer een bluetoothverbinding wordt gebruikt. Bovendien is de N-P01 compatibel met AirPlay en biedt het systeem toegang tot de immens populaire muziekdienst Spotify.

Via de USB-poort op het voorpaneel kun je een iPod, iPhone, iPad of USB-apparaten aansluiten op het systeem. De N-P01 speelt mp3-, WMA-, WAV-, AAC-, FLAC-, ALAC- en AIFF-bestanden af, net als audiobestanden in hoge resolutie in WAV-, FLAC-, ALAC-, AIFF- en DSD-formaat (2,8 MHz).

Met de ingebouwde 192kHz-/32bits-DAC worden de digitale bestanden geconverteerd in pure muziek waarbij alle dynamiek en zelfs de kleinste nuances van het originele signaal behouden blijven.

Door deze rijkdom aan mogelijkheden bladeren gaat heel gemakkelijk dankzij de uitgebreide en overzichtelijke infraroodafstandsbediening en de lcd-kleurendisplay van 3 inch op het voorpaneel. Op de display zijn ook de albumhoezen te zien. Natuurlijk kan de N-P01 worden bestuurd met de toonaangevende Pioneer ControlApp, die gratis beschikbaar is voor iPhone, iPod touch en iPad in de App Store. Een Android-versie is gratis te downloaden in de Google Play store.

S-P01-LR

De glanzende zwarte tweeweg S-P01 basreflexboekenplankluidsprekers, met een hoogwaardige glasvezel woofer van 12 cm en een soft dome tweeter van 25 mm, maken het systeem compleet.

Uiterlijk en afwerking

Alle apparaten van de nieuwe uit compacte componenten opgebouwde hifi-systemen hebben een stijlvol, modern uiterlijk met stevige aluminium voorpanelen die passen bij elk interieur. Beide sets kunnen worden bediend met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Het P2-systeem en de apart beschikbare netwerkaudiospeler NP-01 zijn vanaf september beschikbaar in zwart of zilver.

Meer informatie: www.pioneer.nl

Publicatiedatum: 24 augustus 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties