Foto: /258037.jpeg

Kleine inbouwradio vervangt stereo-installatie

Nederlanders zijn dol op radio. We luisteren tijdens het opstaan, douchen en koken. De talrijke radio’s nemen echter veel ruimte in beslag, verstoren het interieur met kabels en stekkers en vormen een sta-in-de-weg bij het schoonmaken.

Nederlanders zijn dol op radio. We luisteren tijdens het opstaan, douchen en koken. De talrijke radio’s nemen echter veel ruimte in beslag, verstoren het interieur met kabels en stekkers en vormen een sta-in-de-weg bij het schoonmaken.

Met de Radio Touch van schakelfabrikant Berker zijn deze nadelen verleden tijd. De kleine inbouwradio kan gemonteerd worden op de plek van een lichtknop of stopcontact, en is daardoor geschikt voor elke ruimte. De designradio kan moeiteloos worden verwerkt boven het aanrecht in de keuken, in een muur van de badkamer of het toilet, of in een slaapkamermeubel.

 

Berker Radio Touch bestaat uit een touchscreen met één of meerdere luidsprekers. Deze designradio kan worden uitgebreid met een iPhone docking station of multimedia aansluiting voor mp3-spelers. De FM-variant biedt plaats aan acht voorkeurzenders, de IP-variant heeft een wifi internetverbinding waarmee meer dan vierduizend zenders beluisterd kunnen worden. De radio levert geluid van hoge kwaliteit.

Aangenaam ontwaken

De Radio Touch kan parallel geschakeld worden aan de lichtknop, zodat je iedere dag ontwaakt met je favoriete ochtendprogramma zodra je het licht aan doet. Via het touchscreen met tijd- en datumnotatie kan je automatisch of handmatig zoeken naar zenders. Dankzij de timer- en sleepfuncties is de Radio Touch ook te gebruiken als wekker.

“Deze handige toepassing sluit aan op de trend waarbij bewoners hun huis voorzien van slimme technologieën om het woongenot te vergroten,” zegt Berker’s Managing Director Roger Claessen. “De Radio Touch maakt ruimteverslindende stereo-installaties en een slordig netwerk van snoeren en stekkers overbodig. Het is bovendien een sieraad aan de wand.”

Passend design

Het touchscreen en de luidsprekers kunnen afzonderlijk van elkaar in een inbouwdoos gemonteerd worden, waardoor de luidsprekers op verscheidene plaatsen in een ruimte kunnen worden geplaatst. De intelligente designradio is verkrijgbaar in polarwit of edelstaal en daardoor toepasbaar in nagenoeg elke woonstijl.

Vanaf februari 2011 is de Radio Touch voor 160 euro verkrijgbaar bij webshops en plaatselijke installateurs. De prijs van de Radio Touch IP bedraagt 380 euro. Ga naar www.Berker.nl voor verdere informatie.

Publicatiedatum: 15 december 2010

Reacties