Profielfoto van smart en duurzaam
smart en duurzaam
Kovel 12, 5431ST cuijk
maandag
09:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 18:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Draadloze Luidsprekers: Wifi vs Bluetooth.

Wat is Bluetooth en hoe verhouden Bluetooth-luidsprekers zich tot Wi-Fi-luidsprekers?

Draadloze Luidsprekers: Wifi vs Bluetooth.

Draadloze luidsprekers zijn erg handig om op een eenvoudig manier uw muziek door het hele huis te kunnen weergeven. Deze draadloze luidsprekers kunnen een audiosignaal ontvangen via Bluetooth, Wi-Fi of door de fabrikant eigen ontwikkelde protocol.

Draadloze luidsprekers: Bluetooth versus wifi.

Wat is Bluetooth en hoe verhouden Bluetooth-luidsprekers zich tot Wi-Fi-luidsprekers?

Draadloze luidsprekers zijn erg handig om op een eenvoudig manier uw muziek door het hele huis te kunnen weergeven. Deze draadloze luidsprekers kunnen een audiosignaal ontvangen via Bluetooth, Wi-Fi of door de fabrikant eigen ontwikkelde protocol. Door de Bluetooth of Wifi-connectiviteit van deze Luidsprekers zijn ze instaat om muziek te af te spelen die u streamt vanaf uw mobiele telefoon, PC of tablet.

Hoe werkt dit en met wat voor een audiokwaliteit?

Het korte antwoord is: zowel Bluetooth-luidsprekers als wifi-luidsprekers comprimeren de gegevensbestanden ieder op een andere manier om muziek op de luidspreker af te spelen. Het grote nadeel van Bluetooth is dat de afstand tussen de Luidspreker en uw mobiele streaming apparaat beduidend kleiner is dan bij een Wifi luidspreker. Wifi luidsprekers hebben een bereik wat gelijk is aan het wifi bereik van uw thuisnetwerk en kunnen overal binnen het Wifi bereik worden gebruikt.je kunt dan ook media streamen vanaf het internet en deze direct streamen naar meerdere luidsprekers vanuit bijvoorbeeld uw smartphone. De wifi luidsprekers zijn dus geavanceerder en klinken doorgaans beter dan de gemiddelde Bluetooth luidspreker.

Bereik en gemak van Bluetooth en Wi-Fi.

De meeste draadloze luidsprekers beschikken over Wifi of Bluetooth en kunnen via deze manieren verbinding maken, maar er zijn wel verschillen tussen een Wifi of Bluetooth verbinding.

Bluetooth.

Een Bluetooth luidspreker kan direct worden verbonden met apparaten, maar moet zich binnen een relatief korte afstand bevinden, dit hindert dus de bewegingsvrijheid van de smartphone die op dat moment is verbonden met de luidspreker Bluetooth is oorspronkelijk gemaakt voor het verzenden van kleine signalen over korte afstanden, zoals draadloze muizen, telefoons en toetsenborden. Een signaal van het smart-apparaat kan maximaal 10 meter verwijderd zijn, maar realistischer is het slechts 4,5 meter van de ontvanger.

Met deze speakers gebruik je de media van het smart device zelf, wat betekent dat het gebruik ervan kan worden onderbroken door het gebruik van de bron, zoals telefoontjes of achtergrondgeluiden in apps.

Wifi.

Wi-Fi-luidsprekers hebben een stabiel en sterk wifi netwerk nodig om te kunnen verbinden en kunnen worden bediend door de meeste smartphones of tablets die zich op hetzelfde netwerk bevinden.
Een ander voordeel van wifi luidsprekers is dat deze zeer makkelijk zijn toe te passen als multiroom audio systeem waarmee je bijvoorbeeld vanaf de smartphone meerdere kamers kunt configureren. Het streamen via bijvoorbeeld Spotify kan zo direct naar elke willkeurige speaker worden gedaan, of op meerdere luidsprekers tegelijkertijd om overal in huis muziek af te spelen.

 

In dit geval sturen de smartphone of tablet de speakers aan, maar wordt de muziek verzonden vanuit je muziekcollectie of gestreamd vanaf internet. Dit betekent dat telefoontjes of andere toepassingen uw muziekweergave niet zal onderbreken.

Kwaliteit van audio en hoe het werkt.

Wat is datacompressie?

 

Datacompressie wordt gebruikt om bestanden kleiner te maken, zodat het gemakkelijker is om gegevens te verzenden.

Het is alsof je naar een TV kijkt met een film in een iets lagere resolutie, het is gemakkelijk om de beelden op het scherm te volgen, maar er ontbreken duidelijke details. Door het muziekbestand te comprimeren, worden de details gedempt en gaat de geluidskwaliteit achteruit. Hoe meer datacompressie, hoe slechter de geluidskwaliteit.

Bij het kiezen van het soort luidsprekers dat u wilt gebruiken, is er één ding dat vooral belangrijk is: de geluidskwaliteit. Bijna over de hele linie hebben Wi-Fi-luidsprekers een betere geluidskwaliteit dan Bluetooth-luidsprekers.

Bluetooth comprimeert de gegevens meer dan wifi-luidsprekers. Hoewel Bluetooth een high-definition (HD) -versie heeft, ondersteunen slechts enkele apparaten deze nieuwe technologie, waaronder B&W PX-hoofdtelefoons. Ook niet alle smartphones en tablets ondersteunen high definition Blue-tooth aptX HD

In tegenstelling tot luidsprekers met alleen Bluetooth, hebben Wi-Fi-luidsprekers een manier om gegevensbestanden te comprimeren die de kwaliteit van de audio niet verliezen. Hierdoor kunnen deze luidsprekers bestanden met een hoge resolutie (Hi-Res) afspelen denk hierbij aan FLAC en andere lossless audio bestanden met de allerhoogste kwaliteit dat beschikbaar is.

 

Wij verkopen meerdere merken die wifi-luidsprekers maken, zoals SONOS, Harman Kardon en Bowers & Wilkins Formation luidsprekers

Kom langs bij onze showroom in Cuijk voor een demo van onze draadloze luidsprekers of neem contact met ons op via ons contactformulier.