Foto: digitaal-televisie-app-huishouden

Wil jij een digitaal huishouden? Lees de 4 mogelijkheden!

We leven in een wereld waarin alles steeds meer digitaal wordt. Heerlijk vanaf de bank je wasmachine of oven besturen via een app?

Guido van Loon

Het klinkt misschien wat onrealistisch, maar niks is minder waar. Alles kan tegenwoordig via de app of op een andere manier digitaal. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Wij vertellen het je hieronder.

1. Digitale tv

We beginnen met de meest voordehandliggende mogelijkheid: digitale tv. Met een digitale tv kun je op elk moment, waar en wanneer je maar wilt televisie kijken. Waar je vroeger altijd een wekkertje moest zetten als je een programma niet wilde missen, hoeft dat nu niet meer! Met een druk op de knop en je kunt zo alle programma's terugkijken. Is er even niks op de televisie te zien? Ook dat is geen probleem. Met digitale televisie kun je apps bekijken, zoals Netflix en videoland. Nooit meer een avond zonder avondprogramma.

2. Digitale oven

Een digitale oven? Bestaat dat? Ja, dat bestaat. Via een spraakmemo kun jij aan jouw digitale oven vertellen op hoeveel graden hij moet voorverwarmen, op welke stand en voor hoeveel minuten. Wanneer de digitale oven niet alle woorden correct heeft begrepen, helpt de assistent je automatisch om je doel te bereiken. Zo kom je dus nooit voor jan met de korte achternaam te staan als je tegen je oven aan het praten bent. Schaf zo’n oven aan om je schoonfamilie te imponeren voor een heerlijk avondmaal in jouw open keuken.

3. Digitaal koffiezetapparaat

Naast een oven, mag een koffiezetapparaat natuurlijk niet ontbreken. Begin de ochtend goed en stuur vanuit je bed een koffiebestelling naar het apparaat via de daarvoor bestemde app. Daarbij heb je bij sommige koffieapparaten ook nog toegang tot recepten voor exclusieve koffiecreaties. Je kunt gemakkelijk via een app je instellingen zoals sterke en hoeveelheid eenvoudig aanpassen.

4. Een digitale wasmachine

We hebben de keuken wel gehad, nu gaan we door naar de ideale wasruimte (of een andere plek waar jij jouw wasmachine hebt staan). Hoe fijn is het idee dat je net lekker op de bank geploft bent en je niet meer hoeft op te staan als je je wasmachine bent vergeten aan te zetten? Met een digitale wasmachine kun je op afstand de boel bedienen. Je bedient de wasmachine via de app, terwijl jij lekker met je benen omhoog naar je digitale tv aan het kijken bent, met een net gezet kopje koffie van je digitale koffiemachine, terwijl het avondeten in de digitale oven aan het garen is. De toekomst van de digitale woningen ziet er op deze manier toch redelijk rooskleurig uit!

Reacties