Foto: Smart-televisies-dit-kun-je-ermee

Smart televisies: dit kun je ermee

Als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie zie je voornamelijk een smart tv voorbij komen. Maar wat kan je er nu eigenlijk precies mee?

Guido van Loon

Waarin verschilt de smart tv van een normale televisie? Dat lees je in dit artikel.

Dit kun je met een smart televisie

Een smart tv herken je aan een uitgebreid menu met instellingen. De grootste verschillen met andere televisies zit hem in het feit dat de televisie verbonden is met internet en een app store heeft. Dit maakt de televisie ‘smart’. Een bekend voorbeeld van een smart televisie waar je veel kanten mee op kan is de OLED tv. Dit type smart tv staat bekend om de led pixels van het scherm. Vanwege vernieuwde technologie heeft de televisie geen achtergrondverlichting nodig en is de OLED tv dunner dan voorheen.

Dit kun je nog meer met een smart tv:

On-demand tv kijken

Het grootste voordeel van een smart tv is dat je on demand tv kunt kijken. Dit wil zeggen dat je niet op vaste tijden voor de buis moet gaan zitten, maar zelf kunt indelen wanneer je welk programma wilt bekijken. Je kunt desgewenst ook terugspoelen of programma’s opnieuw bekijken. Dit wordt mogelijk door het feit dat je apps op de televisie kunt downloaden. Denk aan apps om te streamen of apps om programma's terug te kijken. Ook kun je vaak muziek apps downloaden of naar een radio luisteren via je smart tv.

Verbinding maken met het internet

Een voordeel van de smart tv is dat je verbinding kunt maken met het internet. Dat maakt de televisie zo slim en veelzijdig. Je kunt oneindig browsen. In een grote versie kun je op je social media kijken, je mail checken en naar je favoriete websites gaan. Wel zo handig.

Slimme afstandsbediening

Wat bovendien handig is aan de smart tv, is dat je de televisie vaak op een slimme manier kunt bedienen. Bij de meeste merken kun je gebruik maken van een app op je telefoon of tablet om de televisie aan te sturen. De mogelijkheden zijn per merk verschillend. Zeg maar dag tegen al die afstandsbedieningen dus.

Reacties