Philips TV kondigt nieuwe line-up voor 2021 aan

Een eyecatcher voor de woonkamer, een betaalbaar scherm in de keuken of design voor de slaapkamer - de nieuwe modellen van Philips TV bieden ieder wat wils.

31 Januari 2021

En dat is goed nieuws, uit onderzoek* blijkt namelijk dat we gemiddeld twee tv’s per huishouden bezitten. Daarnaast is tv-kijken met 207 minuten (3,5 uur) per dag nog steeds ongekend populair. Om in ieders behoeften te voorzien, komen de nieuwe tv’s van Philips in verschillende maten en met een scala aan features. Wat ze allemaal gemeen hebben? Geweldig beeld en geluid met het beste Europese design, Ambilight en de nieuwste Android TV 10 OS.

De woonkamer, niet geheel onverwachts, is de populairste locatie voor de tv, gevolgd door de slaapkamer(s) en keuken. Ben je op zoek naar een high-end all-rounder, die in vele maten verkrijgbaar is en perfect voor elke setting? Zowel de OLED 806 als de 856 waren favoriet bij de consument in 2020. Met wat nieuwe verbeteringen zijn deze zonder twijfel de ones to watch in 2021.

Een van die verbeteringen is de nieuwe AI processing suite (5th Gen P5), die de kwaliteit van het beeld naar een nieuw niveau tilt. Daarnaast is er een zogenaamde anti-burn-in oplossing toegevoegd, zodat het ultradunne scherm nog beter beschermd wordt. Beide tv’s zijn dus in vele maten beschikbaar – en de OLED 806 zelfs voor het eerst ook in 77”!

De modellen hebben nog altijd die high-end, minimalistische, metalen look, met een moeiteloos design waardoor het lijkt dat je tv boven het meubel zweeft. Niet alleen het geweldige beeld en geluid, maar ook het vierzijdig Ambilight nemen je mee in de wereld van je favoriete tv-shows en films. Als finishing touch zijn de zijkanten en achterkant van de afstandsbediening voorzien van verantwoord gemaakt leer van het Schotse Muirhead.

Beschikbaar in Q2 in formaten 48”,55”, 65” & 77” (OLED806) en 55” & 65” (OLED856).

Respondenten geven aan dat de kijkervaring belangrijk is en 35% past de verlichting tijdens het tv-kijken daarom aan, 32,4% trakteert zichzelf op zijn of haar favoriete snacks. Maar wat als dat allemaal niet nodig is omdat je al het gevoel hebt alsof je in de bioscoop zit als je naar je tv kijkt? Dankzij haar nieuwe display technologie biedt de nieuwe MiniLED nu nóg betere beeldkwaliteit. Zo is er meer contrast tussen kleuren en zijn zwarte beelden  dieper. De 9636 en 9506 series zijn de eerste Philips TV-sets die MiniLED gebruiken en het beeldscherm is verkrijgbaar in XXL (65” en 75”) voor een ongelofelijke kijkbeleving.

Naast de MiniLED technologie, hebben de 9636 en 9506 dezelfde nieuwe processor (5th Gen P5 AI) als de OLED 806/856. Met een nog onberispelijkere beeldkwaliteit als gevolg. Geluid is al net zo indrukwekkend. Zo heeft de 9506 een 50W 2.1 audiosysteem van hoge kwaliteit. Het grootste verschil zit ‘m ook direct daarin: de 9636 neemt op audiofiel gebied nog net een stapje verder door een multi-speaker Bowers & Wilkims audiosysteem.

Met Philips TV weet je altijd wat je kunt verwachten: Europees design van de bovenste plank. Beide tv’s zijn dan ook zo dun als maar zijn kan, met een minimalistisch, metalen design, inclusief vierzijdig Ambilight-systeem. Voor de 9636 heeft het Bowers & Wilkins audiosysteem een extra designdetail: die is gemaakt van natuurlijk en acoustisch transparant materiaal van Kvadrat.

Zowel de 9636 and 9506 zullen in de zomer van 2021 beschikbaar zijn in formaten 65” en 75”.

Een goede prijs-kwaliteitsverhouding is het belangrijkst voor mensen die een nieuwe tv kopen. 82,8% van de respondenten associëren een mooie tv met goede kwaliteit, terwijl prijs het belangrijkst is in het aankoopbesluit. Als je op zoek bent naar een tv voor een goede prijs met de laatste specs dan is de Performance Series iets voor jou.

De nieuwe Philips 9206 en 8506 modellen bieden topkwaliteit en -design voor een scherpe prijs. Van kleinere tot extra grote modellen (zoals 70” and 75”), ook hier is er voor ieder wat wils!

Beide modellen hebben een dun, minimalistisch design, een krachtige processor voor goede beeldkwaliteit en kwalitatief hoogstaande audio.  Ook werken ze allebei met Google Assistant en Alexa. Het voornaamste verschil tussen de twee? De look-and-feel van hun audiosysteem: de 8506 heeft een aparte audiobox onder de tv, terwijl deze voor het 9206 onderdeel is van het design.

Ook deze modellen hebben allebei Ambilight: bij de 8506 is deze driezijdig en bij de 9206 vierzijdig voor een nóg meeslependere kijkervaring. Welke van de twee je ook kiest, we kunnen je verzekeren dat een film kijken nooit meer hetzelfde zal zijn!

Beide modellen (9636 en 9506) zijn vanaf de zomer van 2021 in de verkoop in formaten 65” en 75”.

Reacties