FRITZ!Repeater 2400: voor een supersterk en stabiel Mesh WiFi-netwerk

FRITZ!Repeater 2400 maakt nieuwe generatie repeaters compleet

23 Februari 2020

Wil je eenvoudig en snel je WiFi-netwerk thuis uitbreiden? Dan zijn er de FRITZ!Repeaters. Na de introductie van de FRITZ!Repeater 3000, 1200 en 600 introduceert AVM nu de nieuwste toevoeging aan de FRITZ!Repeater-familie: de FRITZ!Repeater 2400. De FRITZ!Repeater 2400 is de één na krachtigste repeater in het assortiment. Hij vergroot eenvoudig en snel het WiFi-bereik in huis. Met zijn vier antennes in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden behaalt de FRITZ!Repeater 2400 maximaal bereik en snelheden tot 2.333 Mbit/s. Daarnaast is hij met één druk op de knop te installeren, zeer energiezuinig en vormt hij, in combinatie met bijvoorbeeld een FRITZ!Box 7590, onderdeel van een slim Mesh WiFi-netwerk. Daarmee voldoet de FRITZ!Repeater 2400 aan de wensen van zelfs de meest veeleisende WiFi-gebruiker.

Krachtig en toch energiezuinig

De nieuwe FRITZ!Repeater 2400 komt tegemoet aan alle behoeften op het gebied van WiFi-sterkte en -bereik en is daarmee de perfecte aanvulling op het portfolio van AVM. De FRITZ!Repeater 2400 behaalt snelheden voor hoge eisen, zoals veeleisende applicaties en scenario’s. Dankzij de gigabit LAN-poort is de repeater ook via een LAN-kabel (en dus zonder WiFi) te integreren in het thuisnetwerk, en zijn ook apparaten die IPTV ondersteunen, zoals multimediaontvangers, aan te sluiten op het snelle WiFi-netwerk.

Ondanks al zijn kracht is de FRITZ!Repeater 2400 energiezuinig, zowel in stand-bymodus als in gebruik (gemiddeld 4.3 watt).

Installatie in een handomdraai

De nieuwe FRITZ!Repeater 2400 is heel eenvoudig met één druk op de knop in te stellen. De gratis FRITZ!App WLAN voor Android en iOS helpt gebruikers eenvoudig de beste positie voor hun repeater te vinden, voor de beste verbinding. Dankzij ondersteuning van WiFi Protected Setup (WPS) is de repeater ook direct in te stellen met draadloze routers van andere fabrikanten. Daarnaast biedt hij af fabriek veilige WiFi-encryptie.

In combinatie met een FRITZ!Box wordt de repeater onderdeel van een slim Mesh WiFi-netwerk. En eenmaal verbonden met een FRITZ!Box, ontvangt hij automatisch alle relevante instellingen, zoals de netwerknaam (SSID), het netwerkwachtwoord en instellingen voor het gastennetwerk. Ook als je bepaalde instellingen aanpast op de FRITZ!Box, neemt de repeater ze automatisch over. Zo is hij altijd direct klaar voor gebruik.

De FRITZ!Repeater 2400 in het kort

- Mesh WiFi Repeater voor 2,4 GHz én 5 Ghz voor snelheden tot 2.333 Mbit/s.
- Ondersteunt Mesh WiFi.
- Gigabit LAN-poort voor verbinding via kabel of om netwerkcompatibele apparaten aan te sluiten.
- Gebruiksvriendelijke, intuïtieve bediening.
- Vergroot snel en eenvoudig het bereik van elk draadloos netwerk.
- Neemt alle FRITZ!Box-instellingen over, inclusief latere wijzigingen.
- Behoudt de bestaande naam en het bestaande wachtwoord van het draadloze netwerk (op elke draadloze router via WPS).
- Laag energieverbruik in stand-bymodus en tijdens het gebruik.
- Eenvoudig in te stellen met één druk op de knop; gratis FRITZ!App WLAN helpt bij het bepalen van de ideale locatie.
- Ondersteunt veilige WPA2-versleuteling.
- De bijgeleverde adapter zorgt ervoor dat de Europlug stabiel blijft wanneer die wordt gebruikt in CEE 7/4 (Schuko)-stopcontacten.
- Ontvangt regelmatig updates en heeft een fabrieksgarantie van vijf jaar.

De FRITZ!Repeater 2400 is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van 89 euro.

Reacties