Foto: internet-vergelijken-abonnement-thuis

Zo regel je snel het voordeligste internet in jouw woning

Als je bezig bent met het inrichten en gezellig maken van je huis dan heb je vast geen zin om na te denken over het afsluiten van een internet abonnement.

Guido van Loon

Maar een internet abonnement is nu eenmaal noodzakelijk tegenwoordig. En als je het dan doet, dan doe je dat het liefst zo snel en voordelig mogelijk, toch?! Gelukkig hebben we daarvoor wel een aantal handige tips!

Vergelijk de prijzen van internet

Of je nu net verhuisd bent of al een geruime tijd in jouw knusse huisje woont, de beste tip om geld te besparen op jouw abonnement is internet vergelijken. Hoe je dat doet? Via een vergelijkingswebsite, bijvoorbeeld Providercheck.nl. Hier voer je je postcode in, waarna je een overzicht krijgt van alle aanbiedingen die beschikbaar zijn op jouw adres. En zo zie je dus ook meteen hoeveel euro’s je per maand kunt besparen. Erg handig, dat vergelijken heb je binnen een minuutje gedaan.

Overstappen is korting pakken

En dan zie je de prijzen van de internet pakketten. Grote kans dat je een dikke aanbieding ziet. Lijkt te mooi om waar te zijn? Dat is het zeker niet! Providers strooien namelijk maar wat graag met de meest aantrekkelijke acties om jou binnen te halen als nieuwe klant.

Door jou in het begin flinke korting te bieden, word je overgehaald om over te stappen. En wanneer je na afloop van je abonnement niet opnieuw overstapt dan ontvangen ze aan jou de volle mep. Wat je dan doet als je geld wilt besparen? Na afloop van je abonnement gewoonweg weer overstappen en nieuwe welkomstkorting pakken!

Ook nog eens gratis extra’s!

Naast de flinke korting die je als nieuwe klant kunt verkrijgen, word je ook nog eens dubbel verwend. Zo zijn er flink wat internet aanbieders die jou gratis cadeautjes bieden wanneer je overstapt. Hierbij kun je denken aan wifi-boosters, of een gratis tv-pakket naar keuze.

Onbeperkt films en series kijken, door zo’n aanbieding te pakken kan het je via de andere kant ook nog eens geld uitsparen die je anders had geïnvesteerd in een streamingsabonnement.

Sneller internet voor dezelfde prijs

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet meer tevreden bent over de snelheid van je internet. Het glasvezelnetwerk is in Nederland flink in opkomst. Wie weet is het ondertussen beschikbaar op jouw adres. Door te vergelijken via Providercheck.nl zie je ook meteen of er glasvezel op jouw postcode beschikbaar is.

Glasvezel is over het algemeen wat prijziger, maar het zou zomaar kunnen dat je door een flinke aanbieding te pakken even veel betaalt voor glasvezel internet dan wat je momenteel betaalt voor je huidige abonnement. Nog een reden om te vergelijken dus!

Overstappen is zo gebeurd

Denk je dat je heel wat tijd kwijt bent aan overstappen? Gelukkig niet, online is dat zo geregeld. Providers werken namelijk best goed met elkaar samen om overstappen eenvoudig te regelen. Maak gebruik van de overstapservice, dan hoef je alleen maar je gegevens bij je nieuwe provider op te geven, die regelt de rest. Zo zit je geen dag zonder internet, ideaal.

Nóg meer vergelijken

Besparen door middel van het vergelijken van abonnementsprijzen geldt overigens niet alleen voor internet abonnementen. We raden dit bijvoorbeeld ook aan voor energie en telecom. En stap je bijvoorbeeld qua internet over op KPN of Ziggo? Dan krijg je vaak ook nog eens gratis extra data of korting op je telefoonabonnement. Zo heeft iedere internet provider zijn eigen voordelen. Vergelijk en bespaar!

Reacties