string(1) "a"

Overstappen naar een andere energieleverancier tijdens een verhuizing

Heb je binnenkort een verhuizing in de planning? Dit is een goed moment om te kijken of je een beter energiecontract kunt regelen.

Bij een verhuizing is het mogelijk om je energiecontract mee te nemen naar je nieuwe adres. Toch is het de moeite waard om voor de verhuizing te kijken of je op je nieuwe adres niet goedkoper uit bent bij een andere leverancier.

Waarom kiezen voor een nieuwe energieleverancier?

Op basis van je adres kunnen de tarieven voor stroom en gas erg verschillen vergeleken met je vorige woning. Dit kan er potentieel voor zorgen dat je veel duurder uit bent bij je nieuwe woning. Energie vergelijken kan ervoor zorgen dat je veel goedkoper uit bent met je energiekosten en daardoor veel geld bespaart. Veel energieleveranciers hebben ook vaak energie acties waarbij nieuwe klanten hoge cashbacks en cadeaus ontvangen. Als nieuwe klant heb je dus alleen maar voordeel als je regelmatig overstapt van energieleverancier.

Als je ervoor kiest om over te stappen ga dan wel eerst na wat de einddatum van je huidige contract is. Dit vind je in je contract, maar kan je ook gemakkelijk online of telefonisch navragen aan je huidige energieleverancier. Als je te vroeg overstapt riskeer je een overstapboete. Wanneer je meerdere jaren bij dezelfde energieleverancier zit dan krijg je automatisch een variabel contract. Met een variabel energiecontract kun je op elk moment zonder boete overstappen. Uiteraard met de wettelijke opzegtermijn van een maand.

Makkelijk energie vergelijken

Wil je een overzicht van alle energie aanbiedingen en leveranciers die beschikbaar zijn bij jou in de buurt? Je kunt eenvoudig energie vergelijken op één van de vele online energie vergelijk websites. Hier kun je gemakkelijk je nieuwe adres en verbruik doorgeven om te zien bij welke energie aanbieding je het goedkoopste uit bent.

Wat als ik toch bij mijn huidige energieleverancier wil blijven?

Kom je na het energie vergelijken er toch achter dat je het goedkoopste uit bent bij je huidige leverancier? Dan kun je je energiecontract meenemen naar je nieuwe woning. Zorg er wel voor dat je tenminste twee weken van tevoren je nieuwe adres doorgeeft aan je huidige energieleverancier. Geef op de dag van verhuizing de meterstanden door van je oude woning. Geef voor je nieuwe woning binnen 5 dagen na de sleuteloverdracht ook de meterstanden door en hou de energierekening de eerste maanden in de gaten. Het termijnbedrag wordt namelijk gebaseerd op het historisch verbruik in de woning. Ga dus de eerste maanden na of dit ook echt overeenkomt met je werkelijke verbruik.

Reacties