Deze Kärcher-toestellen bezorgen je echte adrenaline kicks

Wie schoonmaken zegt, denkt niet meteen aan pompende adrenaline en flitsende racewagens. De Cleaning Rush Study bewijst echter het tegendeel.

20 Augustus 2019

Dit recente onderzoek toont aan dat schoonmaken hetzelfde effect oproept als activiteiten die zorgen voor echte adrenaline kicks, zoals een racewagen besturen of de voldoening van een zware trainingssessie. Ben je dus op zoek naar wat extra spanning, haal dan je Kärcher-toestellen uit de kast en doe een schoonmaakronde. Je huis en je humeur zullen je dankbaar zijn!

Schoonmaken zorgt voor adrenaline

De Cleaning Rush Study, uitgevoerd door Ipsos, brengt enkele behoorlijk opvallende dingen aan het licht over schoonmaken. De deelnemers aan het onderzoek moesten verschillende reinigingstaken uitvoeren en ondertussen werden hun huidreactie en hartslag gemeten, twee automatische, lichamelijke reacties die niet gecontroleerd kunnen worden. Wat bleek nu? Tijdens het schoonmaken werden veranderingen in zowel de hartslag als de galvanische huidreactie aangedreven door emotie zoals enthouasiasme en opwinding. Een reactie die duidelijk aantoont dat schoonmaken zorgt voor een significante adrenalinestoot, vergelijkbaar met wat je krijgt na een intensieve autorace of een zware training. Kortom, het schoonmaken van ons huis heeft veel meer gemeen met het besturen van een racewagen dan eerst gedacht.

Andere positieve bijwerkingen

Schoonmaken heeft niet alleen een positieve impact op ons gemoed, uit de studie van Mr. Clean blijkt verder nog dat mensen er minder nerveus van worden. Zo beweerde 100% van de deelnemers dat schoonmaken hen gemoedsrust geeft, net als een gevoel van controle. En dat zorgt dan weer voor een minder stressvolle omgeving. Tot slot gaven de respondenten aan dat schoonmaken zorgt voor inspiratie, trots, voldoening en een grotere vastberadenheid.

Non-stop dweilen met de FC 3 Cordless

Ben je een echte adrenalinejunkie, kies dan voor de FC 3 Cordless met innovatieve zelfreinigingsfunctie en krachtige li-ionaccu. De roterende walsborstels van dit draadloze toestel worden continu met schoon water bevochtigd terwijl het opgenomen vuil wordt afgevoerd naar de vuilwatertank. Het flexibele scharnier zorgt er voor dat ook hoeken en randen moeiteloos schoon worden. En dankzij het slanke ontwerp gaat de FC 3 Cordless perfect onder meubels en neemt hij weinig bergruimte in beslag. Het resultaat? Vloeren zijn 20% schoner dan wanneer ze met een traditionele dweil worden gereinigd.

Nog meer flexibiliteit met de WV 6 Plus

Wie op zoek is naar meer uithoudingsvermogen moet zeker de ergonomische Window Vac WV 6 Plus uitproberen. Kärcher sleutelde opnieuw aan de originele Window Vac en creëerde een nog flexibeler model met innovatieve striptechnologie en een accu met extra lange looptijd (100 minuten). Met de langere zuigstrip trek je het volledige oppervlak in één beweging droog. En dankzij de display die de beschikbare looptijd van maar liefst 100 minuten van de accu precies aangeeft, kan je de reiniging nauwkeurig inplannen. Net zoals bij het originele model, zorgen de afzuigfunctie en sproeiflacon met microvezel doek voor schone ramen en een streeploos resultaat. Tot slot zorgt de Kärcher Window Vac WV 6 Plus voor een bijzonder hygiënische reiniging omdat er geen direct contact is met het vuile water.