Foto: lelijke-kabels-wegwerken

4 handige ideeën om lelijke kabels weg te werken

Kabels, kabels, kabels. Helaas ontkom je er thuis niet aan. Kabels van de televisie, de router of lampen en zelfs laadkabels voor elke smartphone en tablet.

Het huis krioelt van de lelijke snoeren die je liever niet zou zien. Daarbij zijn loszittende kabels gevaarlijk omdat je er makkelijk achter kunt blijven haken. Benieuwd hoe je die kabels op een leuke manier weg kunt werken? Wij vertellen het je!

1. Koop draadloze apparaten

Het is misschien een open deur, maar het is wel een slimme oplossing: koop draadloze apparaten. Tegenwoordig is alles mogelijk om te verbinden via bluetooth of een andere wireless opties. Van telefoon oortjes tot draadloze toetsenborden en van geluidsboxen tot draadloos tv kijken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het er bestaat een draadloze variant. Laten we eerlijk zijn, natuurlijk moet je deze apparaten af en toe eens opladen, waar een draad aan te pas komt. Maar de opladers kun je altijd weer in een kastje opbergen als je ze niet gebruikt. 

2. Verstop kabels onder je bureau 

Tijdens deze corona tijden werken veel mensen thuis. Het bureau is dan ook echt een doorn in het oog in de woonkamer. Het is namelijk de plek waar de meeste kabels samenkomen en waar ook nog eens de minste ruimte is om die kabels netjes neer te leggen. Laten we het al helemaal niet hebben over de dramatische knopen die er kunnen ontstaan. Maar niet getreurd, want zelfs voor deze probleemzone is er een simpele en goedkope oplossing om van deze kabel ellende af te komen. Bevestig een simpel draadmandje onder aan je bureau of tafel en verzamel hierin alle kabels, laders en stekkerdozen. Zo zorg je dat alle kabels onder je bureau samenkomen en niet verspreid op de grond liggen en nog zichtbaar zijn als je even rustig op de bank tv aan het kijken bent. 

3. Schaf een kabelbox aan

Een kabelbox lijkt op het draadmandje wat je aan je bureau kunt plakken, maar dan is dit toch net anders. De kabelbox ligt op de grond en kan een leuke gekleurde doos zijn waar je al je draden op een ordelijke manier weg kunt werken. Ben je meer van een simpele strakke uitstraling? Dan is er ook de mogelijkheid voor een simpel klein wit doosje dat je langs de muur onder je bureau of tv meubel zet. Of ga voor een grijze vilt mand. Door de gaten in de box kunnen kabels er doorheen lopen, maar heb je niet die wirwar aan kabels en stekkerdozen in je zicht. Die zitten lekker verstopt in de doos; opgeruimd staat netjes! 

4. Maak van een kabel een eyecatcher

Natuurlijk kunnen we met nog meer manieren komen om je kabels weg te werken. Maar laten we ook eens kijken of we de kabels juist kunnen omarmen. Ben je creatief en houd je van een leuke knutsel partij? Maak van je draden iets unieks. Plak er blaadjes of gekke diertjes aan, waardoor het lijkt alsof de draad een tak is waaraan ze naar boven klimmen. Of geef de draad een kekke kleur! Je kunt het zo gek niet bedenken. Leg juist de nadruk op de draden en doe er iets origineels mee. Geen inspiratie? Neem eens een kijkje op Pinterest. 

Reacties