Foto: 2020/tv-op-zolder.jpg

3 manieren om TV te kijken op zolder

Richt je de zolder in voor de kinderen, gasten of als eigen ontspanningsplek? Een tv op zolder is dan geen overbodige luxe.

Ideaal toch, tegelijkertijd verschillende programma’s kunnen kijken? Helaas is het vaak lastig om de tv-kabels helemaal door te trekken naar boven. Gelukkig hebben wij voor jou drie simpele oplossingen waarmee je toch tv kunt kijken op zolder.

1. Stream TV met Google Chromecast

De gemakkelijkste manier om tv te kijken op zolder is door een Chromecast aan te sluiten op de tv. Het is slechts een kwestie van apparaatje kopen, inpluggen in de tv, op wifi inloggen en streamen maar! De prijs van de Chromecast heb je er na een jaartje al uit want je hoeft geen extra tv-abonnement af te sluiten. Je kan echter niet alles kijken met de Chromecast. Zo kun je alleen apps streamen en dus niet live tv-kijken. Ook ben je afhankelijk van een stabiel wifisignaal, wat op zolder nog wel eens een probleem kan zijn. Dat neemt niet weg dat een Chromecast een ontzettend handig en makkelijk ding is!

2. Sluit een draadloze TV-ontvanger aan

Kijk je liever live televisie? Dan is een draadloze tv-ontvanger de meest multifunctionele oplossing. Zo’n draadloos kastje kan werkelijk overal neergezet worden. Je kunt dus zelfs buiten de deur nog tv-kijken zolang je signaal hebt. Handig op vakantie! De technische naam voor dit apparaat is de DVB-T2 ontvanger. Hieraan zit ook een kleine antenne gemonteerd die het tv-signaal opvangt. Doe eerst even de postcodecheck zodat je zeker weet dat je tv kunt ontvangen. Een draadloze tv-ontvanger is vaak een goedkoop alternatief voor een abonnement op interactieve tv.

3. Gebruik een draadloze verbindingsset

Met een draadloze verbindingsset stuur je het tv-signaal via het elektriciteitsnetwerk naar boven. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet: je hoeft alleen een apparaatje beneden en op zolder in het stopcontact te steken. Daarna sluit je een snoertje aan op je modem en je tweede tv. Binnen vijf minuten klaar en geen extra abonnementskosten! Bijkomend voordeel is dat je met de draadloze verbindingsset tegelijkertijd ook je wifisignaal kunt verbeteren. Dat betekent dat je ook nooit meer last hebt van traag internet op zolder!

Reacties
Nico-Sanders

Snoertjes dus.????

11 maanden geleden
Nico-Sanders

Daarna sluit je een snoertje aan op je modem en je tweede tv. Welke draadjes zijn dat??

11 maanden geleden