Foto: wonen-5tps-droomhuis

5 tips voor het maken van jouw droomhuis!

5 tips voor het maken van jouw droomhuis! Ben jij op zoek naar een manier om jouw huis volledig naar smaak te maken en je huis in je droomhuis te veranderen?

Theo 18 Januari 2023

Wij willen je daar graag bij helpen! Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje om dat te bereiken.

Maak een moodboard!

Voordat je ergens mee begint, is het ontzettend goed om een moodboard te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele huis de look krijgt die jij wilt, alles is goed uitgedacht. Je kan er op die manier voor zorgen dat alle onderstaande dingen in huis bij elkaar passen. Ook zorg je er hiermee voor dat je goed kan nadenken over elke beslissing.

Alle wanden!

De wanden van een huis heeft een grote invloed op de look van het gehele huis. Daarom is het ook belangrijk om de wandafwerking goed in overweging te nemen. Hier valt bijvoorbeeld het stuken van de wanden onder, maar ook het kiezen van een behang. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een glasvezelbehang. Daarin is weer de keuze in structuur van het behang, oftewel, er zijn veel opties voor jouw wanden.

De vloer in jouw huis!

De vloerafwerking van je huis bepaalt de gehele sfeer. Kies je voor een donkerdere kleur? Dan wordt het een wat kleiner, misschien zelfs knusser huis. Kies je voor een lichte kleur? Dan krijgt de ruimte een open look. Ook kun je kiezen voor een pvc - vloer als je een laminaat look wilt krijgen in huis. 

Meubels die lekker zitten én er mooi uitzien!

Meubels zijn multifunctioneel, ze zitten lekker, ze zijn handig, maar ze kunnen er ook fantastisch uitzien! Bij meubels kan je veel materialen combineren en structuren, denk aan glazen salontafels of houten salontafels. Meubels zijn vaak grote aankoop, maar je kan er ook erg lang mee doen. Ook bepaalt het de look van jouw huis, geef je je huis een antieke look of juist een moderne look? Dat zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen.

Decoratie maakt alles af!

Heb je alles in huis af? Dan kan decoratie er nog voor zorgen dat jouw droomhuis helemaal tot in de puntjes perfect is. Je kan bijvoorbeeld rustige kleuren als beige voor de decoratie combineren met wat fellere kleuren voor de meubels, of juist andersom. Ook kan je een kleurenpalet aanhouden met de decoratie, dan pas alles perfect bij elkaar!

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Nu dat je alle tips hebt om een droomhuis waar te maken zijn wij benieuwd hoe jij je droomhuis gaat waarmaken!

Reacties