Foto: starline-roldeck-pool-cover.jpg

Starline Roldeck ProFlex: de nieuwe zwembadlamel

Starline Pools introduceert Roldeck ProFlex, een nieuwe lamellenafdekking die het Roldeck assortiment verder aanvult.

Starline Roldeck is de ideale oplossing om het zwembad af te dekken. De zwembadafdekking bestaat uit drijvende lamellen. Naast de huidige PVC- en polycarbonaat (HQ) lamellen is Starline Roldeck nu ook leverbaar met geschuimde lamellen: ProFlex. De lamellen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn slagvast, flexibel en makkelijk schoon te houden.

Samenstelling

Roldeck ProFlex is vervaardigd uit PVC-schuim volgens de ISO 1183 norm. De buitenkant is high density PVC wat een perfect glad oppervlak geeft en wat ervoor zorgt dat algen zich minder snel kunnen vasthechten. De zwembadafdekkingen voldoen volledig aan de zeer strenge Franse veiligheidsnorm NF P90-308, die betrekking heeft op zwembadafdekkingen. ProFlex lamellen zijn leverbaar in de kleuren grijs, wit, crème en blauw.

Uniek

De ProFlex afdekkingen zijn uniek door de solide geschuimde lamellen die niet alleen meer stabiliteit geven, maar ook zorgen voor een perfecte afwerking van de zijkanten. De lamellen kunnen ook ter plaatse op maat gemaakt worden met bijvoorbeeld een decoupeerzaag, zodat de afdekking perfect op de rondingen van het zwembad aansluit. Roldeck ProFlex zwembadafdekkingen zijn de ideale oplossing voor overloopzwembaden omdat ze door hun design mooi recht uitrollen.

Warmte behouden

Eén van de belangrijkste voordelen van volle lamellen is het vermogen om de warmte van het zwembad te isoleren: de ProFlex lamellen hebben een U-waarde van slechts 0.1. Het warmteverlies wordt geminimaliseerd, ook ’s nachts en tijdens koude dagen.

Alle jaargetijden

ProFlex lamellen zijn bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden, het hele jaar door. Dankzij de hoogwaardige grondstoffen behouden de lamellen hun oorspronkelijke vorm. Zelfs bij extreme temperaturen van -40°C tot +100°C. De zwembadafdekking kan de hele winter blijven liggen zonder er een extra bescherming over heen te leggen en zonder het waterniveau te verlagen. Afgevallen bladeren kunnen niet meer tussen de lamellen komen. De lamellen zijn met elkaar verbonden door flexibele naden, waardoor er nauwelijks vuil en dergelijke tussen kan komen.

Reacties