Foto: Zwembadafdekking

5 redenen om een zwembadafdekking te nemen

Je wou al jarenlang een eigen zwembad in de tuin. Vorig jaar heb je de knoop doorgehakt, en nu wordt je tuin gesierd door een mooi zwembad!

Guido van Loon

Alleen heb je nog geen zwembadafdekking. Wij geven je vijf redenen waarom je wél een zwembadoverdekking zou moeten overwegen, zodat je je zwembad in perfecte staat kunt houden.

1. Houd je zwembad schoon

De belangrijkste reden om een zwembadafdekking te nemen is hygiëne. Stel je voor dat je op een zomerse dag thuiskomt na een lange dag werken. Nog voordat je thuis het avondeten met je gezin nuttigt, besluit je een duik te nemen in je zwembad. 

Een uitstekend idee! Totdat je ziet dat je zwembad is getroffen door de ‘lichte bries’ van gisteravond, die een deken van bladeren in je zwembad heeft doen landen. Als je dit eerst uit het zwembad moet verwijderen, ben je nooit op tijd voor het avondeten… Dit voorkom je met een goede zwembadafdekking

2. Veiligheid boven alles

Een zwembadafdekking zorgt niet alleen voor het vuilvrij houden van je zwembad. Het biedt ook een stukje veiligheid. Vooral wanneer kinderen of huisdieren in de buurt van je zwembad kunnen komen, is dit een fijne gedachte. 

Een zwembadafdekking is in verschillende soorten te krijgen. Alle varianten hebben enig drijfvermogen, maar als je het veiligheidsaspect belangrijk vindt, kun je het beste kiezen voor een polycarbonaat zwembadafdekking. De lamellen van deze soort afdekking hebben het grootste drijfvermogen en geven daardoor de meeste veiligheid. 

3. Eigen zwembad duur? Zo druk je de kosten

Als eigenaar van een eigen zwembad weet je dat het aanleggen en onderhouden ervan niet goedkoop is. De derde reden voor een zwembadafdekking zul je daarom zeker aanspreken. Door je zwembad goed af te dekken kun je namelijk een hoop energie besparen. Dat is niet alleen goed voor je, maar ook voor het milieu!

Wanneer je kiest voor zogenaamde solar lamellen, kies je voor een zwembadafdekking met een isolerende werking. De holle lamellen liggen als een deken op het water. Tegelijkertijd wordt de warmte van de zon opgeslagen, waardoor het zwembadwater beter op temperatuur blijft. Slimme keuze dus, die lamellenafdekking!

4. Je tuin blijft een plaatje om naar te kijken

Nu je een zwembad in de tuin hebt, kun je elke dag genieten van het vakantiegevoel. Aan de andere kant wil je natuurlijk niet dat het zwembad jouw mooie tuin ontsiert. Ook hiervoor biedt een zwembadafdekking de oplossing. Polycarbonaat lamellen hebben niet alleen een isolerende werking, maar geven je zwembad ook de luxueuze uitstraling op momenten dat je er geen gebruik van maakt. 

Wanneer je wel wilt zwemmen kun je het automatische oprolsysteem met een klik op de knop activeren. Zo is het zwembad snel ready to use. 

5. Blijf gezond

Je gezondheid is niet geheel onbelangrijk. Mogelijk zelfs één van de redenen waarom je in eerste instantie koos voor een eigen zwembad. Hoe draagt een zwembadafdekking bij aan jouw gezondheid hoor ik je denken?

Door het water af te dekken kun je verdamping van het water sterk tegengaan. Daarmee voorkom je ook verdamping van de chemicaliën die nodig zijn om het water schoon te houden. De afdekking draagt eraan bij dat je minder chemicaliën hoeft te gebruiken. Niet alleen goed voor je gezondheid maar ook weer voor het milieu. 

Genieten van je zwembad

Samenvattend biedt een afdekking naast de praktische voordelen je ook een aantal gezondheidsvoordelen. Nu je weet waarom het afdekken van je zwembad belangrijk is, wil je misschien meteen een goede zwembadafdekking kopen. Goed nieuws: op maat gemaakte afdekkingen kunnen vaak al na twee weken geleverd worden. 

Zo kun je optimaal genieten van je zwembad. Helemaal met het voorjaar in aantocht! 

Reacties