Foto: 2017/zwembad-kopen-plaatsen.jpg

Deze zomer een zwembad kopen?

Met deze temperaturen gaan we al snel dromen van een zwembad in de tuin.

Toch speelt het wisselvallige weer in Nederland altijd mee met de beslissing of je nu wel of geen zwembad in de tuin wil. Dus ook weer dit jaar, maar wat zou het toch fijn zijn om tijdens de warme dagen geen openbaar zwembad te hoeven bezoeken maar gewoon fijn in eigen tuin kunt blijven.

Over het algemeen worden de zomers in Nederland toch steeds beter, dus het overwegen van een eigen zwembad in de tuin is het zeker waard! Een bezoekje aan Top-zwembadshop.nl geeft veel inspiratie en mogelijkheden, een webshop vol met Intex zwembaden in alle soorten en maten, maar dan ook echt alle! Van goedkoop tot duur en van kinderzwembad tot familiezwembad, je kunt het zo gek maken als je wil.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een zwembad?

Soort zwembad

Een zwembad is verkrijgbaar in verschillende vormen, soort en maten. Het is belangrijk om van te voren te bepalen welke vorm zwembad het beste in jouw tuin past. Er zijn namelijk ronde zwembaden, vierkante zwembaden, rechthoekige zwembaden en ovale zwembaden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de verschillende soorten zwembaden, zo zijn er opblaasbare zwembaden, frame zwembaden, stalen zwembaden, houten zwembaden en inbouw zwembaden. En al laatste zijn al deze zwembaden er ook nog in verschillende maten. Daarom is het belangrijk, voordat je op zoek gaat naar een zwembad, om eerst goed te bepalen waar in de tuin het zwembad komt te staan en hoe groot het zwembad maximaal mag zijn.

Prijsklasse, wat is mijn budget?

Heb je een soort zwembad gekozen, dan is het belangrijk om naar de prijs te kijken. Bepaal van te voren hoeveel budget je hebt voor aankoop van een zwembad. Wil je een zwembad dat leuk is voor de zomer en daarna opgeborgen kan worden of wil je liever een zwembad dat het hele jaar op kan blijven staan? Natuurlijk hebben goedkope en dure zwembaden ieder hun plus- en minpunten. Neem deze goed in overweging bij de beslissing!

Zwembad onderhoud

Erg leuk zo’n zwembad in eigen tuin, maar vergeet niet dat dit ook onderhouden moet worden. Bij kleine kinderbadjes is dit minder aan de orde, deze zijn dan ook makkelijk opnieuw te vullen, echter bij aanschaf van een groter zwembad is het belangrijk na te denken over een bijpassende zwembadpomp. Deze belooft namelijk dat het zwembadwater schoon en helder wordt gehouden, zonder al te veel moeite!

Zwembad gekocht en plaatsen?

Voor het plaatsen van een zwembad in de tuin hebben wij nog enkele tips:
- Zorg dat het zwembad op een vlakke en schone ondergrond wordt geplaatst, gebruik een grondzeil om de onderkant van het zwembad te beschermen!
- Plaats het zwembad op een plek in de tuin waar het langst de zon schijnt om een aangename temperatuur in het zwembad te krijgen.
- Plaats het zwembad zo ver mogelijk weg van bomen en struiken om zo vervuiling in het bad zo veel mogelijk tegen te gaan.

Reacties