Een leuk zwembad kopen? De 4 top keuzes

Wanneer is een beter tijdstip om een zwembad te kopen dan in de droogste zomer ever? Nederland is getroffen door een langdurige droogte.

09 Juli 2018

Sinds begin van de metingen van begin vorige eeuw was de maand juni een recordmaand wat droogte aangaat. De droogste zomer aller tijden was de zomer van 1976. Nu lijken we met de zomer van 2018 alle records te verbreken, zeker omdat de zomer nog jong is. Dus wat kunnen we beter doen dan na een lange werkdag of tijdens de zomervakantie een dip te nemen in je eigen privézwembad in de achtertuin? Er bestaan verschillende soorten zwembaden waar je uit kunt kiezen. Wij focussen ons op 4 soorten en illustreren enkele eigenschappen en voordelen per soort, om je keuze gemakkelijker te maken.

1 Wanneer een houten zwembad kopen?

Stijlvol, chique en duurzaam
Het kopen van een houten zwembad kan interessant zijn wanneer je budget reikt van circa 2.000 tot rond de 10.000 euro. Het houten bad kan worden geplaatst op drie verschillende manieren: geheel onder de grond, half ingegraven of volledig bovengronds. De voornaamste reden om te kiezen voor een houten zwembad is designvoorkeur en de wens voor een perfect fit bij de stijl van je tuin. Je zou het niet zeggen, maar houten zwembaden worden verkocht in de vorm kant en klare sets, waarmee je binnen enkele dagen een (zelf)opgebouwd zwembad hebt, klaar voor gebruik.

Een houten zwembad kopen betekent het kopen van een leuk bouwpakket. Houten zwembaden worden laag voor laag opgebouwd. Iedere plank is op maat gemaakt, waardoor er niet meer gezaagd hoeft te worden. Mocht je problemen ondervinden bij het opbouwen kan je altijd nog de leverancier benaderen. Dit soort vragen vallen onder de voorwaarden van de meeste zaken die zwembaden verkopen.

2 Kiezen voor een intex zwembad

Voordelig en snel gefixt
Als je prioriteit valt op het zo snel mogelijk opstellen van een zwembad en je budget niet torenhoog is, is een intex zwembad waarschijnlijk dé keuze voor jou. De meest luxe varianten van intex zwembaden kunnen in kosten stijgen tot rond de duizend euro. Maar wees gerust: voor onder de honderd euro kan je al een ruim en comfortabel zwembad bemachtigen. Het grote voordeel en reden voor mensen om voor intex zwembaden te kiezen is dat je vaak binnen enkele minuten (tot maximaal een halve dag) klaar bent met de montage! Er bestaan twee soorten intex baden: het opzetzwembad en de opblaasbare variant.

3 Metalen zwembaden

Klasse en kwaliteit
Waarom zou je een metalen zwembad kopen? Het gaat hier voornamelijk om het voordeel van klasse, uitstraling en duurzaamheid. De prijzen liggen iets lager dan bij de houten zwembaden, gemiddeld vanaf zo’n 500 tot circa 5000 euro. Ook hier ligt de nadruk op een solide bad waar je jaren mee vooruit kunt en dat geheel aansluit bij jouw smaak en tuinarchitectuur. Net als het houten zwembad kan een metalen bad op drie manieren worden opgesteld: bovengronds, half ingegraven of geheel onder de grond.

4 Top of the bill: bouwkundige zwembaden

Onverwoestbare luxe
Dan nu als afsluiter: kiezen voor groots, kiezen voor luxe, lange termijn en onverwoestbaarheid. Mocht je de ruimte hebben en het benodigde budget, is een ingegraven bouwkundig zwembad wellicht iets voor jou. Je krijgt tot wel 25 jaar garantie en bent in feite “op vakantie” in eigen tuin. De inlooptrappen, afmetingen en algehele vorm kunnen onafhankelijk van standaardmaten worden bepaald.

 

Reacties